Λεφτά υπάρχουν: Ένα εκατομμύριο ευρώ πριμ στους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος από την ΕΠΟ για τη νίκη στην Σκωτία!

Σίσσυ Χρηστίδου: «Εγώ, Αντελίνα μου, δεν θεωρώ το νοικοκυριό δουλειά»

Η Σ.Χρητίδου απάντησε στα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά της Α.Βαρθακούρη στην χθεσινή συνέντευξη της

Σίσσυ Χρηστίδου: «Εγώ, Αντελίνα μου, δεν θεωρώ το νοικοκυριό δουλειά»

Μετά τον σάλο που δημιούργησαν τα σχόλια της Σίσσυς Χρηστίδου για τις δηλώσεις του Χάρη και της Αντελίνας Βαρθακούρη, η γνωστή παρουσιάστρια αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να απαντήσει ξανά, αυτή τη φορά με πιο προσωπικό και αναλυτικό τρόπο, μετά και από τις τελευταίες δηλώσεις της Α.Βαρθακούρη.

Η διαμάχη αυτή ξεκίνησε όταν ο Χάρης Βαρθακούρης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, εξέφρασε την άποψη ότι η σύζυγός του Αντελίνα δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει τηλεοπτικές υποχρεώσεις, καθώς προτιμά να αφοσιωθεί στη φροντίδα των παιδιών τους.

«Αυτή τη βδομάδα άκουσα στην ελληνική τηλεόραση ότι είπα ότι “ο Χάρης Βαρθακούρης επιβάλει στην Αντελίνα να καθίσει στο σπίτι”, είπα ότι είναι κακό μια μητέρα να κάτσει στο σπίτι με τα παιδιά της, είπαν ότι μπήκα σε μια οικογένεια μέσα. Είπαν ότι είπα ότι είναι ανίκανη να χειριστεί τα παιδιά της και τον άντρα της, ότι έβαλα μπουρλότο σε μια σχέση και άλλα πολλά. Δεν είπα τίποτα από αυτά, ποτέ. Βγήκα στο Happy Day τη Δευτέρα μετά την ανάρτηση της Αντελίνας, γιατί μετά το τηλεφώνημά μας ένιωθα ότι έπρεπε να διευκρινίσω ακόμα πιο αναλυτικά ότι ποτέ δεν πήρα θέση για το τι πρέπει να κάνει στο σπίτι της και με τα παιδιά της», δήλωσε.

«Αυτό που είπα εγώ είναι ότι όταν λες για μια γυναίκα με δύο παιδιά πως η θέση της είναι στο σπίτι γιατί την έχουν ανάγκη τα παιδιά της, νοηματικά υποδηλώνεις τη δική σου θέση. Αυτό παρεξηγήθηκε και το καταλαβαίνω, πήρα την Αντελίνα και της είπα συγγνώμη, λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η θέση μου σε σχέση με τέτοιου είδους διατυπώσεις. Μιλήσαμε 40 λεπτά και μου είπα πάρα πολλά από αυτά που είπε στη συνέντευξή της στον Γιώργο», εξήγησε.

«Στο κομμάτι που αφορά εμένα, ο λόγος που έκανα αυτή τη διατύπωση είναι επειδή πιστεύω ότι σε μια κοινωνία που ήδη οι γυναίκες είναι φορτωμένες με πάρα πολλές ενοχές και επειδή πάρα πολλές από εμάς έχουμε παιδιά, με το να λες κάτι τέτοιο τις φορτώνεις με ακόμα περισσότερες. Ποτέ δεν εξέφρασα καμία άποψη για την επιλογή της Αντελίνας. Ένιωσε ότι έθιξα τον άντρα της και το κατανοώ και το σέβομαι. Ζήτησα συγγνώμη, όχι για αυτό που έκανα και είπα, αλλά για το γεγονός ότι την στενοχώρησα. Η θέση μου παραμένει ξεκάθαρη. Πέστε να με φάτε όσο θέλετε, θεωρώ ότι το 2025 δεν μπορούμε να μιλάμε με αυτόν τον τρόπο.  Aφορά το γενικότερο πλαίσιο, τη νοοτροπία, στο πώς πρέπει να μιλάμε όταν μιλάμε λέμε για τέτοια πράγματα»

«Γι’ αυτό είμαι εδώ για να λέμε την άποψή μας. Στον δημόσιο λόγο ο καθένας έχει την ελευθερία να πει τη γνώμη του, πότε δεν πήρα θέση για το τι επιλέξει να κάνει η Αντελίνα. Στο τηλεφώνημα δεν μου είπε από που κι ως που έχει άποψη για την οικογένειά μου. Μου είπε ότι έθιξες τον άντρα μου, έθιξες ένα πρόσωπο που αγαπω. Εγώ διαφωνώ μαζί σου, δεν θεωρώ ότι καθρεπτίζει την πατριαρχία κι εσύ το μετέφρασες αλλιώς. Δεν συμφωνώ σε πολλά με την Αντελίνα, συμφωνούμε σε ένα, ότι κάθε μία, κάνει ό,τι θέλει στη ζωή της και στο σπίτι της».

«Με την Αντελίνα διαφωνούμε σε πάρα πολλά. Εγώ δεν βλέπω εργαζόμενες γυναίκες να βγαίνουν να παίρνουν τον αέρα τους. Εγώ βλέπω γυναίκες να γίνονται χίλια κομμάτια, να τρέχουν όλη μέρα και να γυρνάνε στο σπίτι τους, να κάνουν το ίδιο κοτσάκι και να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και ίδιες ευθύνες. Δεν θα μετρήσουμε τη νοικοκυροσύνη μας, ούτε θα βάλουμε τις παντρεμένες απέναντι στις χωρισμένες κλπ. Γιατί αυτό θα ήταν το πιο πατριαρχικό από όλα. Όλες μαζί και όλοι μαζί κρατάμε την κοινωνία όρθια».

«Θέλω να νιώθω ίση με τον άντρα μου, στη δουλειά μου, με τα αφεντικά μου, θελω να είμαστε όλοι ίσοι. Δεν πιστεύω ότι ένα σπίτι κρατιέται μόνο με αυτόν τον τρόπο. Δεν ήταν σοφό να ανέχονται δύσκολους άντρες, χαραμίστηκαν πολλά μυαλά, πολλά ταλέντα και δεν θεωρώ ότι αν μια γυναίκα είναι εργαζόμενη στερεί την αγάπη και τη φροντίδα από τα παιδιά της. Το θεωρώ άδικο ξαφνικά να λέμε ότι αυτο μόνο μπορεί να φέρει καλούς καρπούς στην κοινωνία».

«Δεν πιστεύω ότι ένας άντρας για να ανθίσει πρέπει να μείνει πίσω η γυναίκα του, ότι για να αναθρέψουμε καλά παιδιά πρέπει να πετάξουμε τα δικά μας όνειρα».

«Δεν θεωρώ το νοικοκυριό δουλειά, είναι βασικό στοιχείο επιβίωσης. Δεν θα μεγαλώσω τους γιους μου να περιμένουν από μια γυναίκα τη νοικοκυροσύνη στο σπίτι τους. Η κοινωνία μας χρειάζεται να εκπροσωπείται σε όλα τα κομμάτια από τις γυναίκες», ανέφερε κλείνοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.