ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το γνωρίζατε; – Τι ήταν το Netflix πριν γίνει η μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming στον κόσμο

Η Netflix Inc. ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1997 στην Καλιφόρνια

Το γνωρίζατε; – Τι ήταν το Netflix πριν γίνει η μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming στον κόσμο

Η πλατφόρμα του Netflix έχει πάνω από 277 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως.

Μάλιστα η ελληνική μυθοπλασία έχει τα δικά της δείγματα στην πλατφόρμα και μάλιστα με επιτυχία.

Το Netflix ξεκίνησε το ταξίδι του τον Ιανουάριο του 2007, – την εποχή που το Spotify προσπαθούσε να εισχωρήσει στη μουσική βιομηχανία με ένα παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο – και από τότε έχει γίνει ένας από τους ιστοτόπους με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο.

Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως πολλοί είναι το εξής: Τι ήταν το αγαπητό σε όλους Netflix πριν εκτοξευθεί στα ουράνια τoυ streaming;

Η Netflix Inc. ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1997 στην Καλιφόρνια και επρόκειτο για εταιρεία που πωλούσε και ενοικίαζε DVD ταχυδρομικώς. Οι πωλήσεις βέβαια καταργήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο για να επικεντρωθεί η εταιρεία στην ενοικίαση DVD.

Η εταιρεία είχε ξεκινήσει διαδικτυακά, αλλά όχι σαν υπηρεσία που προσφέρει μέσα με δυνατότητα λήψης ή ροής. Ο ιστότοπός τους νοίκιαζε DVD με ταινίες σε έντυπη μορφή, όπως έκανε η ανταγωνίστρια εταιρεία Blockbuster. Το πλεονέκτημα του Netflix ήταν ότι επέτρεπε στους ανθρώπους να παραγγείλουν DVD από την άνεση του σπιτιού τους, τα οποία θα μπορούσαν να τους παραδοθούν.

Ακόμη και αφού η εταιρεία καθιερώθηκε ως η κορυφαία εταιρεία ροής βίντεο στον κόσμο, δεν σταμάτησε να αποστέλλει αυτά τα DVD. Σε μια περίοδο 25 ετών, απέστειλε περισσότερα από 5,2 δισεκατομμύρια από αυτά. Δηλαδή, μέχρι να κλείσει την υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2023, οπότε δεν είχε πλέον οικονομικό νόημα.

Στο FarOutMagazine διαβάζουμε ποιο ήταν το πρώτο DVD που νοικιάστηκε διαδικτυακά μέσω του ιστότοπού του το 1998 ανάμεσα στους 925 τίτλους ταινιών του Netflix που ήταν διαθέσιμοι προς ενοικίαση εκείνη την εποχή. Η ταινία ήταν η κωμωδία τρόμου Beetlejuice (1988) του Tim Burton.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, η ταινία σήμερα δεν είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του streaming αλλά στον μεγαλύτερο ανταγωνιστή του Netflix, την Amazon Prime Video.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.