Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην παίκτης του Survivor, ο οποίος σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα (23/10) σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε για τη «συμβίωσή» του με την κατάθλιψη, τις νέες επαγγελματικές του βλέψεις αλλά και πως το παιχνίδι επιβίωσης κατάφερε να τον βγάλει λίγο από την κατάσταση που βρισκόταν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχω γράψει ένα βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά την κυκλοφοριακή αγωγή, για ένα σωρό πράγματα που πρέπει να ξέρουν από μικρά.

Έχουμε ετοιμάσει κάποια animation και τραγουδάκια και παράλληλα ετοιμάζω και μια θεατρική παράσταση. Νοέμβρη θα ξεκινήσω μια εκπομπή με συνεντεύξεις από διασήμους στο Youtube.

Στη ζωή μας υπάρχει κατάθλιψη. Η κατάθλιψη δεν είναι ότι έπεσε πάνω σου και διαλύθηκε το σύμπαν σου. Ξεκινάει από ελαφριάς μορφής έως βαριάς μορφής.

Άμα δεν προσέξεις όταν θα ξεκινήσουν αυτά τα συμπτώματα, ότι δεν θες να σηκωθείς το πρωί, θες να είσαι ξαπλωμένος, τα βλέπεις όλα μαύρα, δεν βρίσκεις λύση στη ζωή σου, πρέπει να κινητοποιηθείς.

Πρώτο βήμα να μιλήσεις στους δικούς σου ανθρώπους, δεύτερο βήμα να πας σε έναν ειδικό να σε βοηθήσει και σίγουρα τα επόμενα βήματα είναι γυμναστική, καλή διατροφή, μακριά οι τοξικοί άνθρωποι από τη ζωή μας και σίγουρα να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν

Κατάλαβα ότι έχω κατάθλιψη όταν δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, δεν ήθελα να πάω πουθενά.

Τα βλέπεις όλα μάταια, όλα μαύρα, νομίζεις ότι η ζωή σου πάει χάλια δεν έχεις όρεξη για πολλά πράγματα.

Άρχιζα να το βλέπω, ήξερα ότι το βιώνω και κάποιες φορές μπορούσα και το ξεπερνούσα, άλλες βούλιαζα.

Είναι δέκα χρόνια που το πάλευω. Δέκα χρόνια ζω παρέα με την κατάθλιψη.

Το “Survivor” η αλήθεια είναι ότι με ξεμπλόκαρε πάρα πολύ, πάλεψα με το καθετί που είχα στην καθημερινότητά μου και βήμα-βήμα έκανα αυτά που είπα πριν και αυτά τα βήματα όντως σε ξεμπλοκάρουν.

Πάντα κυκλοφορεί γύρω σου, όταν σκάνε τα προβλήματα και δυσκολίες, αλλά αν ξέρεις τον τρόπο να τα λύσεις, πιστεύω ότι το ξεπερνάς. Το περιβάλλον είναι η πρώτη σου βοήθεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Χάρης Γιακουμάτος μίλησε και για την προσωπική του ζωή: «Είμαι καλά στην προσωπική μου ζωή, έχω έναν άνθρωπο που με στηρίζει, που είναι καλά».