ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Νευροχειρουργός για Μαρινέλλα: «Η πρώτη αξονική θα δείξει την έκταση του εγκεφαλικού επεισοδίου»

«Το ότι συνήλθε στο καμαρίνι ήταν ένα καλό σημάδι»

Νευροχειρουργός για Μαρινέλλα: «Η πρώτη αξονική θα δείξει την έκταση του εγκεφαλικού επεισοδίου»

Ο διευθυντής της νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο «ΙΑΣΩ» Νικόλαος Μαραθεύτης, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την κατάρρευση της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο, τονίζοντας πώς «η πρώτη αξονική θα δείξει την έκταση του εγκεφαλικού επεισοδίου».

Μάλιστα όπως τόνισε η σπουδαία ερμηνεύτρια υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό. 

«Σημαίνει ότι έχει σπάσει κάποιο αγγείο μέσα στον εγκέφαλο και το αίμα από αυτό διαχέεται στο εσωτερικό του εγκεφάλου. Αυτό είναι πολύ κακό γιατί πιέζεται ο εγκέφαλος, δεν λειτουργεί σωστά και δημιουργείται αυτό που λέγεται εγκεφαλικό επεισόδιο» εξήγησε ο νευροχειρουργός.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που πριν το επεισόδιο υπάρχει μία μικρή αιμορραγία ή ο ασθενής έχει μία ζάλη και μπορεί να μην θυμάται που βρίσκεται. Συνήθως αυτό συμβαίνει λίγες ώρες πριν ή λίγα λεπτά πριν το περιστατικό», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Όταν κάποιος χάνει τα λόγια του ή δεν έχει καλή ισορροπία έχει αρχίσει ήδη το αιμορραγικό εγκεφαλικό. Επίσης, το μούδιασμα στο πόδι είναι σύμπτωμα».

«Η Μαρινέλλα είχε μαζί της τον γιατρό της που εκτίμησε την κατάσταση. Το ότι συνήλθε στο καμαρίνι ήταν ένα καλό σημάδι», είπε και συμπλήρωσε πως: «Η ηλικία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και δεν είναι υπέρ της καλής πρόγνωσης».

Πότε γίνεται χειρουργείο και πότε όχι

Παράλληλα ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης δήλωσε ότι στη ΜΕΘ υπάρχει παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει κάποια ειδική θεραπεία. Εάν το αιμάτωμα είναι μεγάλο πραγματοποιείται χειρουργείο, εάν το αιμάτωμα δεν είναι τόσο μεγάλο το πάμε συντηρητικά και αφήνουμε τον οργανισμό να το απορροφήσει. Εάν απορροφάται το αιμάτωμα, μπορεί να το άτομο να επανέλθει 100%», δήλωσε κλείνοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.