Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα (25/9) σε βαγόνι του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ) στο ύψος του σταθμού Νερατζιώτισσα.

Λίγο νωρίτερα σε συρμό που κινούνταν από την Κηφισιά με κατεύθυνση τον Πειραιά διαπιστώθηκε πως είχε ξεσπάσει φωτιά κάτω από τον συρμό του ηλεκτρικού την στιγμή που βρισκόταν κοντά στο σταθμό «Νερατζιώτισσα».

Μάλιστα, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και πανικός μεταξύ των επιβατών.

Από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά ενώ άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής και γρήγορα την έσβησαν.

Οι φλόγες, όπως διαπιστώθηκε, «τύλιξαν» βλάστηση παράλληλα με τις ράγες.

Την φωτιά είδαν επιβάτες και τράβηξαν το φρένο κινδύνου με αποτέλεσμα ο συρμός να ακινητοποιηθεί.

Στη συνέχεια επικράτησαν πρωτοφανείς σκηνές καθώς οι δεκάδες επιβάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκαν από τα παράθυρα και περπάτησαν στις ράγες έως το σταθμό της Νερατζιώτισσας!

Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια του ηλεκτρικού έχουν διακοπεί.

Δείτε φωτογραφίες:

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για την φωτιά στον συρμό του ΗΣΠΑ

«Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου.

Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό.

Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ.