ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ θα κρίνει την μοίρα της οικονομίας στην Γερμανία – Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Οι πολίτες στη Γερμανία έχουν καταλάβει ποιο είναι το διακύβευμα και γι' αυτό το λόγο στρέφονται στα φιλορωσικά κόμματα

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ θα κρίνει την μοίρα της οικονομίας στην Γερμανία – Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ θα κρίνει την μοίρα της οικονομίας στην Γερμανία, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και θα επηρεάσει την Ελλάδα.

Η Γερμανία αυτή τη στιγμή «καίγεται» κυριολεκτικά για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία για δύο λόγους:

Ο ένας λόγος είναι οικονομικός αφού η οικονομία της χώρας καταρρέει και ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά πολιτικός καθώς η κυβέρνηση Σολτς κατακρημνίζεται δημοσκοπικά και ενώ απομείνει μόλις ένας χρόνος για τις γερμανικές εκλογές.

Για τους λόγους αυτούς ο Όλαφ Σολτς προχωρά στην κατάρτιση ενός ειρηνευτικού σχεδίου με την ελπίδα ότι αυτό θα είναι αποδεκτό όχι μόνο από την Ουκρανία και την Ρωσία αλλά κυρίως από τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

Και αυτό γιατί εάν οι ΗΠΑ δεν το αποδεχτούν τότε δεν θα το αποδεχτεί ούτε Βρετανία το πόλεμος θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του πλανήτη.

Οι αμερικανικές εκλογές εμπλέκονται άμεσα σε αυτό καθώς εάν κερδίσει ο Ν.Τραμπ, όπως έχει δεσμευθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία θα σταματήσει.

Αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό σχέδιο θα είναι ευπρόσδεκτο.

Εάν όμως επικρατήσει η Καμάλα Χάρις, τότε αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσει το διευθυντήριο που βρίσκεται πίσω από τους Δημοκρατικούς να ελέγχει τις ΗΠΑ και θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική, δηλαδή πόλεμος μέχρις εσχάτων.

Αυτό γιατί θεωρούν πως η Ρωσία αποτελεί απειλή για την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ λόγω του τεράστιου πυρηνικού της οπλοστασίου.

Εάν δεν υπάρξει ειρήνευση στην Ουκρανία τότε η Γερμανία απειλείται με οικονομική κατάρρευση καθώς δεν διαθέτει πλέον το άφθονο και φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο με το οποίο οι βιομηχανίες της είχαν καταστεί ανταγωνιστικές.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σχέδιο του Όλαφ Σολτς το στηρίζουν  και οι Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι δημοσκοπικά δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα αλλά ξέρουν ότι θα παραλάβουν μία Γερμανία στο «χείλος» της καταστροφής.

Πέραν της οικονομικής κατακρήμνισης το πρόβλημα πλέον στην Γερμανία έχει γίνει και πολιτικό.

Στις πρόσφατες εκλογές στην Σαξονία και την Θουριγγία το δεξιό AfD και το αριστερό BSW της Σάρα Βάγκενκνεχτ, τα οποία είναι φιλορωσικά, τείνουν να γίνουν δεύτερο και τρίτο κόμμα αντιστοίχως, σε όλη τη Γερμανία.

Μάλιστα το AfD βγήκε πρωτο κόμμα στην Θουριγγία.

Τι σημαίνει αυτό;

Πολύ απλά ότι οι Γερμανοί θέλουν ειρήνη καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία στοιχίζει στο βιοτικό τους επίπεδο και την οικονομική τους κατάσταση.

Αν τα κυρίαρχα κόμματα δεν μπορούν να τους το προσφέρουν αυτό τότε θα στραφούν σε φιλορωσικά κόμματα όπως και έκαναν.

Το αποτέλεσμα όμως των αμερικανικών εκλογών μπορεί να εμποδίσει τους γερμανικούς σχεδιασμούς όχι με άμεσο τρόπο αλλά με έμμεσο.

Εάν κερδίσει την προεδρία η Καμάλα Χάρις, τότε οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Ουκρανούς μόνοι τους μαζί με τους Βρετανούς οι οποίοι θα τους ακολουθήσουν ως συνήθως.

Άλλωστε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι πρωτίστως οφείλει την πολιτική του ύπαρξη και την ύπαρξη του γενικώς, στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στους Δημοκρατικούς.

Μία οικονομική βύθιση της Γερμανίας θα παρασύρει όλες τις χώρες που εξαρτώνται από αυτήν και κρατίδια τύπου Ελλάδας.

Ακόμα και η Γαλλία δεν θα μπορέσει να μείνει αλώβητη.

Στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα καθώς είναι γνωστή η σύνδεση του ελληνικού πολιτικού συστήματος με τους Γερμανούς εδώ και πολλές δεκαετίες.

Να προστεθεί ότι μία πτώση της γερμανικής οικονομίας βολεύει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τους Βρετανούς, καθώς κάτι τέτοιο θα «μικρύνει» τη Γερμανία γεωπολιτικά και θα επιτρέψει στα αγγλοσαξονικά κράτη να αποκτήσουν μεγάλη επιρροή στην ευρωπαϊκή ήπειρο χωρίς να έχουν αντίπαλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεπώς οι αμερικανικές εκλογές θα είναι καθοριστικές για το μέλλον όχι μόνο της γερμανικής οικονομίας αλλά και της ευρωπαϊκής στο σύνολο της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.