ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Θα παγώσει ο κόσμος: 80% πτώση στις προπαραγγελίες πετρελαίου γιατί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν

Μέχρι και 1,28 ευρώ το λίτρο η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης με την κυβέρνηση να προσπαθεί... πάλι να κατηγορήσει άλλους

Θα παγώσει ο κόσμος: 80% πτώση στις προπαραγγελίες πετρελαίου γιατί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν

Η εκτόξευση των τιμών ειδικά στα τρόφιμα εξελίσσεται σε ένα μόνιμο ηλεκτροσόκ για τα νοικοκυριά καθώς οι καταναλωτές βλέπουν τον οικονομικό προϋπολογισμό να «ματώνει» ολοένα και περισσότερο, με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει για την «πράσινη ενέργεια» και το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ!

Μια ΔΕΗ που πούλησαν αντί 750 εκατ, ευρώ (!) για να αγοράσουν ανεμογεννήτριες από την Γερμανία!

Και κατονομάζει την παγκόσμια κρίση ως υπεύθυνη, αλλά αρνείται τις ευθύνες της σε ότι αφορά το κλείσιμο των λιγνιτορυχείων και των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου κατήγγειλε πως τα τηλεφώνημα για προπαραγγελίες οικιακού πετρελαίου είναι μειωμένες κατά 80%, ένδειξη της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών να προμηθευτούν το απαραίτητο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κλήθηκε να απαντήσει στο ζήτημα των ανατιμήσεων, το οποίο διαλύει ότι έχει απομείνει όρθιο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο ίδιος δεν βλέπει ακρίβεια στην αγορά, αντιθέτως, υποστηρίζει ότι οι ανατιμήσεις, όπως είπε με περίσσιο θράσος: «Θα έχουν έναν παροδικό χαρακτήρα, και έχουν να κάνουν με την πάρα πολύ γρήγορη ανάπτυξη η οποία ήρθε μετά από την ύφεση, λόγω πανδημίας».

Άρα, ακρίβεια ίσον πάρα πολύ γρήγορη ανάπτυξη, κατά την κυβέρνηση! Τι άλλο θα ακούσουμε!

https://twitter.com/Marka2_/status/1446804863158046726

«Όλα… πάνω» λέει η ΕΛΣΤΑΤ

Την ίδια ώρα, η τελευταία έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει πως η κατάσταση στην αγορά πηγαίνει από το κακό στο… χειρότερο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε ένα έτος (Σεπτέμβριος 2021 προς Σεπτέμβριο 2020), το φυσικό αέριο ανατιμήθηκε κατά 108,5%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 28,9% και η βενζίνη κατά 18,1%.

Ενώ, τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, ανατιμήσεις υπήρξαν στη συντριπτική πλειονότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Ειδικότερα, αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν σε:

Φυσικό αέριο (12,8%),

Ελαιόλαδο (11,8%),

Αρνί και κατσίκι (7,3%),

Λαχανικά νωπά (6,9%),

Ψωμί (2,5%),

Φρούτα νωπά (2,2%),

Ψάρια νωπά (2,1%),

Οικιακές υπηρεσίες (1,9%),

Μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο (1,8%),

Άλλα είδη ατομικής φροντίδας (1,6%),

Διαρκή αγαθά αναψυχής (1,3%),

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (1,3%),

Είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού (1,1%),

Μοσχάρι (0,9%),

Ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες (0,5%),

Εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία- καφενεία (0,5%),

Νοσοκομειακή περίθαλψη (0,4%)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καύσιμα αυτοκινήτου- βενζίνη (0,3%).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.