ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το ΔΝΤ ζητά τα κράτη να συνεχίσουν με σφιχτή οικονομική πολιτική

Το ΔΝΤ ζητά τα κράτη να συνεχίσουν με σφιχτή οικονομική πολιτική

Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν τον χώρο για να διατηρήσουν χαλαρή τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια χαμηλά, ανέφερε η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.

Η Gita Gopinach, επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη χρηματοδότηση για εμβόλια και άλλα εργαλεία κατά της πανδημίας:

«Τώρα βρισκόμαστε στη φάση όπου οι χώρες ανά τον κόσμο απλώς δεν έχουν το περιθώριο να διατηρήσουν πολύ χαλαρή τη νομισματική πολιτική, και να κρατήσουν τα επιτόκια εξαιρετικά χαμηλά. Βλέπουμε πληθωριστικές πιέσεις να δημιουργούνται ανά τον κόσμο», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σκεφτείτε τώρα μια κατάσταση όπου θα μπορούσε η πανδημία να διαρκέσει περισσότερο, να υπάρχουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προβλήματα στον εφοδιασμό, στοιχεία που αυξάνουν τις πληθωριστικές πιέσεις, και να έχουμε και τον πραγματικό κίνδυνο για κάτι που έχουμε αποφύγει μέχρι στιγμής, που είναι οι ανησυχίες για τον στασιμοπληθωρισμό», πρόσθεσε η Gopinath.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.