ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εμπλοκή με το αφορολόγητο: Το e-banking δεν ξεχωρίζει τις δαπάνες!

Εμπλοκή με το αφορολόγητο: Το e-banking δεν ξεχωρίζει τις δαπάνες!

Το αφορολόγητο κινδυνέυει για όσους κάνουν αγορές πληρώνοντας μέσω e-banking καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις αγορές από τις άλλες μεταφορές χρημάτων και έτσι ουσιαστικά οι πληρωμές αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η κυβέρνηση πρέπει να βρει άμεσα λύση καθώς με την υποβολή των νέων δηλώσεων θα γίνει ένας κακός… χαμός.

Ουσιαστικά χάνουν μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών αποδείξεων μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν και το αφορολόγητο ύψους 8.635 ως 9.545 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Το σύστημα, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι “τυφλό” και έτσι οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο, παρά το γεγονός ότι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Μπάχαλο με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις

Οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να διακρίνουν ποιες συναλλαγές αφορούν δαπάνες καθώς οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα δεν έχουν δηλώσει στο σύνολό τους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη στιγμή που ένα κατάστημα ή μια επιχείρηση δεν έχει δηλώσει τον λογαριασμό στον οποίο δέχεται πληρωμές δεν είναι σε θέση η τράπεζα να ξεχωρίσει τις συναλλαγές και έτσι οι καταναλωτές που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τον νόμο θα βρεθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο γιατί το κράτος έδωσε… τράτο στις επιχειρήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.