ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Όχι νέα οικονομικά βάρη στους εργαστηριακούς γιατρούς – Να αποσυρθεί η ΚΥΑ»

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Όχι νέα οικονομικά βάρη στους εργαστηριακούς γιατρούς – Να αποσυρθεί η ΚΥΑ»

Αντιδρούν οι γιατροί στις διατάξεις της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ζητάνε την απόσυρση υπουργικής απόφασης που «μετακυλίει νέο βάρος στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα».

Πρόκειται για απόφαση η οποία κοστολογεί, όπως διευκρινίζεται από τον ΠΙΣ, διαγνωστικές εξετάσεις που προκαλούν πρόσθετη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Αναφέρεται μάλιστα ρητά στο σχετικό ΦΕΚ, ότι η υπέρβαση στον συγκεκριμένο ΚΑΕ θα καλυφθεί από το clawback που αποδίδουν τα διαγνωστικά στον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα, προσδιορίζονται μία ιατρική πράξη – πρόκειται για την LDL αφαίρεση σε ασθενείς με οικογενή υπερχοληστερολαιμία- και μία εξέταση – η αξονική ουρογραφία – οι οποίες θεωρείται πως βαραίνουν τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς, κατά τον ΠΙΣ, μετακυλίονται στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα με τη μορφή claw back.

«Κοστολογήθηκαν νέες εξετάσεις για τις οποίες η Πολιτεία παρέχει ονομαστική κάλυψη, αλλά δεν αυξάνει τον σχετικό προϋπολογισμό, και έτσι μετακυλύει το βάρος στους εργαστηριακούς γιατρούς και τα διαγνωστικά. Μια πρακτική που διαχρονικά έχει δημιουργήσει έναν ανήθικο στραγγαλισμό του εισοδήματος του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα, γεγονός που απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα των μονάδων αυτών» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στη σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απαιτεί την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης, όπως την χαρακτηρίζει, υπουργικής απόφασης, εξηγώντας ότι «δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακούς γιατρούς, οι οποίοι στήριξαν την κοινωνία παραμένοντας στη διάθεσή της για επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, δίνοντας την μάχη της επιβίωσης μέσα στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.