Σε είδος πολυτελείας μετατράπηκε ακόμη και ο γαύρος καθώς το Σάββατο του Λαζάρου στη Βαρβάκειο ψαραγορά, το κατά τα άλλα νοστιμότατο ψαράκι πωλούνταν από 7 μέχρι και 10 ευρώ, κάνοντας πολλούς καταναλωτές να… στρέφουν αλλού το βλέμμα τους.
Κι όλα αυτά, την ώρα που η κυβερνητική κοροϊδία με τη δήθεν στήριξη και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα με τα καλάθια πέφτουν «βροχή», οι πολίτες προσπαθούν να δουν πώς θα καταφέρουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα να έχουν ένα αξιοπρεπές πασχαλινό τραπέζι.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, τα ελληνικά νοικοκυριά καλούνται φέτος να ξοδέψουν τουλάχιστον 12,6% παραπάνω χρήματα από το ήδη «ροκανισμένο» εισόδημά τους, καθώς το κόστος για ένα πασχαλινό γεύμα 6-8 ατόμων το οποίο πέρσι κόστισε 296,65 ευρώ, φέτος εκτινάχθηκε στα 334,05 ευρώ!
Με τα αμνοερίφια να κινούνται από 10 μέχρι 15 ευρώ, οι καταναλωτές που θα πάρουν ένα αρνί 10 κιλών, θα πληρώσουν στην καλύτερη περίπτωση 100 ευρώ, ενώ αν υπολογίσει κανείς και τα συνοδευτικά, είτε κρεατικά είτε τυροκομικά και λαχανικά, τότε ο λογαριασμός… τινάζει τη μπάνκα! Και δεν έχουν υπολογιστεί μέσα σε όλα αυτά, τα γλυκά…