ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτή είναι η χώρα που κινδυνεύει με χρεοκοπία

Αναζητούν οικονομική βοήθεια από την Ινδία

Αυτή είναι η χώρα που κινδυνεύει με χρεοκοπία

Στην αποκάλυψη ότι οι Μαλδίβες βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση, προχώρησε ο πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μουιζού μιλώντας στο BBC. Παρόλα αυτά, είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι η Ινδία θα συνδράμει οικονομικά για την αποφυγή της χρεοκοπίας.

«Η Ινδία έχει πλήρη επίγνωση της δημοσιονομικής μας κατάστασης και ως ένας από τους μεγαλύτερους εταίρους μας στην ανάπτυξη, θα είναι πάντα έτοιμη να ελαφρύνει το βάρος μας, να βρει καλύτερες εναλλακτικές λύσεις και λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο στο BBC.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να αναφέρουμε πως το χρέος που έχουν οι Μαλδίβες έχει αναγκάσει την χώρα  να μειώσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα στα 440 εκατ. δολάρια, που αρκούν μόλις για εισαγωγές ενάμισι μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουιζού έχει απορρίψει την είσοδο της χώρας του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με διεθνείς αναλυτές να κάνουν λόγο για πλήρη εξάρτηση από το Ινδικό κράτος.

Πάντως, η Ινδία έχει προσφέρει μέχρι στιγμής χρηματοδοτική στήριξη ύψους 1,4 δισ. δολαρίων για διάφορα έργα υποδομής και ανάπτυξης.

Ο κλοιός στενεύει για τον Μουιζού και τα χρονικά περιθώρια για αποφυγή της χρεοκοπίας λιγοστεύουν, με την εύρεση άμεσης λύσης να συνιστά επιτακτική ανάγκη, καθώς ο παγκόσμιος οργανισμός Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των Μαλδιβών, λέγοντας ότι «οι κίνδυνοι αθέτησης υποχρεώσεων έχουν αυξηθεί σημαντικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.