ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Λίβανος μπήκε στο ΔΝΤ!

Ο Λίβανος μπήκε στο ΔΝΤ!

Η κυβέρνηση του Λιβάνου υπέγραψε την Παρασκευή αίτημα για βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέρει ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού Χασάν Ντιάμπ.

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στην ιστορία του Λιβάνου. Έχουμε κάνει αυτό το πρώτο βήμα στον δρόμο διάσωσης του Λιβάνου από το βαθύ χρηματοπιστωτικό κενό. Και θα ήταν δύσκολο να βγούμε από αυτό χωρίς αποτελεσματική βοήθεια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Την Πέμπτη η Βηρυτός πέρασε ένα σχέδιο οικονομικής διάσωσης λέγοντας ότι αυτό θα είναι η βάση για την προσφυγή της στο ΔΝΤ.

Η οικονομική κατάσταση στην χώρα επιδεινώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω του πολέμου στην Συρία και ειδικά τους τελευταίους μήνες λόγω των διαδηλώσεων που ακολούθησαν την αποκάλυψη τον περασμένο Οκτώβριο οικονομικών σκανδάλων της πρώην κυβέρνησης.

Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται πολλές διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας, με τους διαδηλωτές να παραμένουν κυρίως στα αυτοκίνητά τους, παρά τους περιορισμούς που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19 και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύκτα.

Συγκεκριμένα ο Λίβανος γνώρισε από τις 17 Οκτωβρίου 2019 ένα τεράστιο κίνημα αμφισβήτησης στη διάρκεια του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα για να καταγγείλουν την οικονομική κατάσταση και να ζητήσουν την ανανέωση της πολιτικής τάξης, την οποία κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου εδώ και μήνες η χώρα έχει βυθιστεί σε βαθιά οικονομική κρίση, η οποία έχει επιδεινωθεί από την επιδημία του κορονοϊού.Περίπου το 45& του πληθυσμού του Λιβάνου ζει πλέον κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.