ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

CrowdStrike: 300 εκατ. δολάρια έχασε μέσα σε ένα 24ωρο ο CEO της εταιρείας

Η μετοχή της έπεσε κατά 11% στο χρηματιστηριακό κλείσιμο της Πέμπτης

CrowdStrike: 300 εκατ. δολάρια έχασε μέσα σε ένα 24ωρο ο CEO της εταιρείας

Ο Τζορτζ Κούρτζ, δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 300 εκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα λόγω μιας ελαττωματικής ενημέρωσης λογισμικού που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα παγκοσμίως.

Η ελαττωματική ενημέρωση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή προκάλεσε προβλήματα σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Windows, αποκόπτοντας χρήστες από αρχεία, κλειδώνοντας τραπεζικούς λογαριασμούς και προκαλώντας καθυστερήσεις πτήσεων.

Η μετοχή της CrowdStrike έπεσε κατά 11% στο χρηματιστηριακό κλείσιμο της Πέμπτης, με αποτέλεσμα η περιουσία του Κούρτζ να μειωθεί από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πτώση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του είναι δεσμευμένο σε μετοχές της CrowdStrike.

Ο Κούρτζ κατέχει περισσότερο από το 3% των μετοχών της εταιρείας, την οποία ίδρυσε το 2012 και εισήγαγε στο χρηματιστήριο Nasdaq το 2019.

Παρά τη σημαντική πτώση της περιουσίας του, ο Κούρτζ παραμένει δισεκατομμυριούχος και συνεχίζει να ηγείται μιας από τις πιο σημαντικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κούρτζ, με καταγωγή από το Νιου Τζέρσεϊ, έχει μακρά ιστορία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και έχει ιδρύσει προηγουμένως την εταιρεία Foundstone, την οποία πούλησε στη McAfee το 2004. Παράλληλα, είναι και καταξιωμένος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, με την CrowdStrike να είναι επίσημος συνεργάτης κυβερνοασφάλειας της ομάδας Mercedes-AMG Petronas Formula One.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.