ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Είχε 150 δισεκατομμύρια περιουσία περισσότερη από τον Ε.Μασκ – Αυτός ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ

Η ιστορία αναφέρει πως ήταν τόσο πλούσιος που είχε την πολυτέλεια να μοιράζει πολλά από τα αποθέματα χρυσού του στους φτωχούς που συναντούσε στα ταξίδια του ώστε να τους βοηθάει

Είχε 150 δισεκατομμύρια περιουσία περισσότερη από τον Ε.Μασκ – Αυτός ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ

Ο Έλον Μασκ μαλλον θα ήταν πολύ «φτωχός» αν συγκρινόταν με τον πλουσιότερο άνθρωπο που πέρασε ποτέ από την γη, ο οποίος φέρεται να είχε 150 δισεκατομμύρια περισσότερα από εκείνον.

Η εκτιμώμενη αξία της περιουσίας του γνωστού επιχειρηματία εκτιμάται στα 242 δισεκατομμύρια δολάρια και αναγνωρίζεται επισήμως ως ο πιο πλουσιότερος άνθρωπος αυτή την στιγμή στην γη.

Ωστόσο, ιστορικά ο Elon Musk δεν μπορεί αν υπάρξει ούτε στην λίστα τον 5 πλουσιότερων ανθρώπων. Όπως αναγράφει η ιστορία ο τίτλος του πλουσιότερου ανθρώπου όλων των εποχών ανήκει στην πραγματικότητα στον Mansa Musa, έναν Μαλιανό ηγεμόνα που έζησε μεταξύ του 1280 και 1337.

Ο Μούσα, ο οποίος ήταν βασιλιάς στο Μάλι και βασίλευε από το 1312 εώς το θάνατό του εκτιμάται ότι είχε περιουσία περισσότερη των 400 δισεκατομμυρίων. Ο απίστευτος πλούτος του Μούσα έγινε από την παραγωγή χρυσού που παρήγαγε και εμπορεύτηκε το Μάλι κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Μέχρι το τέλος του 14ου αιώνα, το Μάλι ήταν υπεύθυνο για πάνω από τα δύο τρίτα όλου του χρυσού στην Ευρώπη.

Η ιστορία αναφέρει πως ήταν τόσο πλούσιος που είχε την πολυτέλεια να μοιράζει πολλά από τα αποθέματα χρυσού του στους φτωχούς που συναντούσε στα ταξίδια του ώστε να τους βοηθάει.

Κατά τη διάρκεια ενός προσκυνήματος στη Μέκκα γύρω στο 1325, ο Μούσα σταμάτησε στο Κάιρο για ένα μήνα με 60.000 άνδρες και 12.000 σκλάβους να τον συνοδεύουν. Κάθε άτομο μετέφερε περίπου τέσσερις λίβρες ράβδων χρυσού, με αποτέλεσμα συνολικά 288.000 λίβρες χρυσού να μπουν στην οικονομία του Καΐρου.

Ο Μούσα συνέχισε να βασιλεύει μέχρι τον θάνατό του, ο οποίος, κατά κοινή ομολογία των ιστορικών, συνέβη το 1337.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλες πλούσιες προσωπικότητες που εμφανίζονται στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους όλων των εποχών είναι ο Αύγουστος Καίσαρας με 4,5 δισ. ευρώ, ο Τζον Ντ. Ροκφέλερ με 341 δισ. ευρώ και ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής με 229 δισ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.