Ο Έλον Μασκ, με ανάρτησή του στο «Χ» προειδοποίησε για τον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ εάν δεν μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.

«Αν δεν υπάρξει ριζική μείωση στις κρατικές δαπάνες, τότε, όπως ένας άνθρωπος που ανέλαβε πάρα πολλά χρέη, η Αμερική θα χρεοκοπήσει ουσιαστικά», έγραψε ο Ε.Μασκ απαντώντας σε ανάρτηση χρήστη που παρείχε δεδομένα για τον αριθμό των τόκων για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ που έφθασαν το 1,1 τρισεκ. δολάρια.

Ο Ε.Μασκ σημείωσε ότι οι τόκοι για το δημόσιο χρέος τείνουν να καταναλώνουν γρήγορα όλα τα φορολογικά έσοδα, χωρίς να αφήνουν τίποτα για κρίσιμες ανάγκες.

Τον Μάιο 2024, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των ΗΠΑ δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία το εθνικό χρέος της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια θα αυξηθεί στο 166% του ΑΕΠ, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος αύξησης στο 250% του ΑΕΠ.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπάιντεν, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε από 28 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο άνω των 34,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!