Για όποιον νόμιζε ότι η Ρωσία «έχει δώσει την απάντησή της», να τον ενημερώσουμε ότι κάνει λάθος...

Γ.Γ.ΝΑΤΟ Μάρκο Ρούτε: «Η ρωσική οικονομία μετατρέπεται σε πολεμική οικονομία»

Σε ισχύ το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ για την Πολωνία

Γ.Γ.ΝΑΤΟ Μάρκο Ρούτε: «Η ρωσική οικονομία μετατρέπεται σε πολεμική οικονομία»

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε μέσω σημερινών (26/03) δηλώσεών του αναφέρθηκε στη Ρωσία, λέγοντας πως η οικονομία της πλέον μετατρέπεται σε μια πολεμική οικονομία λόγω του πολεμικού κλίματος που βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια.

Μάλιστα, εν μέσω ετεροχρονισμένων δηλώσεων, ζήτησε την ακόμη μεγαλύτερη δαπάνη για αμυντικά προγράμματα από τα μέλη του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Επίσης, ο Μάρκο Ρούτε εξήγησε ότι το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ τέθηκε σε ισχύ αναφορικά με την Πολωνία (προβλέπει παροχή συνδρομής μεταξύ των κρατών μελών σε περίπτωση εμπλοκής τους σε πόλεμο).

«Η Ρωσία είναι, και παραμένει, η πιο σημαντική και η πιο σοβαρή αντίπαλη οντότητα για τη Συμμαχία μας» είπε ο Ρούτε αναγνωρίζοντας το μέγεθος και τον αντίκτυπο της Μόσχας, επαναλαμβάνοντας ότι το Κρεμλίνο μετατρέπει αυτή τη στιγμή την οικονομία της «σε πολεμική οικονομία, κάτι που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ικανότητά της να οικοδομεί τις ένοπλες δυνάμεις της».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ χαιρέτισε σε αυτό το πλαίσιο την αύξηση των επενδύσεων στην άμυνα στην Ευρώπη και στον Καναδά.

«Όμως, όπως είπε ο πρόεδρος Τραμπ, και συμφωνώ μαζί του, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και ο Καναδάς πρέπει να κάνουν περισσότερα», πρόσθεσε ακολούθως.

Η επίσκεψη του Μαρκ Ρούτε πραγματοποιείται, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ωθούν για έναν γρήγορο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, συνομιλίες από τις οποίες οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τεθεί στην άκρη.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, όπου, ας το ομολογήσουμε, η επιρροή μας παραμένει περιορισμένη και θα πρέπει ακόμη περισσότερο, ως μέλη του ΝΑΤΟ, εμείς όπως και η Πολωνία, να είμαστε έτοιμοι για σενάρια που δεν έχουν γράφονται πλήρως από εμάς», είπε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.