ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γερμανία: Η πώληση κατασχεμένων bitcoin από τη γερμανική κυβέρνηση προκαλεί αναταραχές στην αγορά

Θα πωληθούν bitcoin συνολικής αξίας 2 δισ. ευρώ

Γερμανία: Η πώληση κατασχεμένων bitcoin από τη γερμανική κυβέρνηση προκαλεί αναταραχές στην αγορά

Η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πωλήσεις bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, προκαλώντας αναταραχές στους κύκλους των traders και οδηγώντας σε διακυμάνσεις στην τιμή του κρυπτονομίσματος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Γερμανίας (BKA) έχει πωλήσει περίπου 900 bitcoin τον Ιούνιο, αξίας 52 εκατομμυρίων δολαρίων, που κατασχέθηκαν από πειρατική ιστοσελίδα ταινιών.

Τις επόμενες εβδομάδες, η BKA πούλησε επιπλέον 3.000 bitcoin αξίας 172 εκατομμυρίων δολαρίων και 2.739 bitcoin αξίας 155 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω ανταλλακτηρίων όπως το Coinbase, το Bitstamp και το Kraken​ (CoinSpeaker)​​ (Decrypt)​.

Τον Ιανουάριο του 2024, η αστυνομία της Σαξονίας ανακοίνωσε την κατάσχεση περίπου 50.000 bitcoin, αξίας 2,2 δισ. δολαρίων, από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας Movie2k.to.

Αυτή η κατάσχεση θεωρήθηκε ως η πιο εκτεταμένη από τις Αρχές στη Γερμανία μέχρι σήμερα.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να πουλήσει τα bitcoin της έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές.

Η τιμή του bitcoin έχει δει σημαντικές διακυμάνσεις, πέφτοντας κάτω από τα 55.000 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2024.

Επιπλέον, οι πωλήσεις bitcoin από τη Γερμανία δεν είναι η μόνη ανησυχία για τους επενδυτές.

Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο bitcoin Mt. Gox άρχισε να κάνει αποπληρωμές σε bitcoin προς τους πιστωτές του, γεγονός που προσθέτει πίεση στην αγορά.

Παρόλο που οι πωλήσεις αυτές είναι σχετικά μικρές σε σύγκριση με τη συνολική έκδοση bitcoin, επηρεάζουν το κλίμα στην αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο James Butterfill από τη CoinShares σημείωσε ότι, αν και είναι «σχετικά ήσσονος σημασίας» οι πωλήσεις bitcoin έχουν επηρεάσει το κλίμα της αγοράς, με την τιμή του bitcoin να βρίσκεται 89% υψηλότερα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.