Η γερμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πωλήσεις bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, προκαλώντας αναταραχές στους κύκλους των traders και οδηγώντας σε διακυμάνσεις στην τιμή του κρυπτονομίσματος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Γερμανίας (BKA) έχει πωλήσει περίπου 900 bitcoin τον Ιούνιο, αξίας 52 εκατομμυρίων δολαρίων, που κατασχέθηκαν από πειρατική ιστοσελίδα ταινιών.

Τις επόμενες εβδομάδες, η BKA πούλησε επιπλέον 3.000 bitcoin αξίας 172 εκατομμυρίων δολαρίων και 2.739 bitcoin αξίας 155 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω ανταλλακτηρίων όπως το Coinbase, το Bitstamp και το Kraken​ (CoinSpeaker)​​ (Decrypt)​.

Τον Ιανουάριο του 2024, η αστυνομία της Σαξονίας ανακοίνωσε την κατάσχεση περίπου 50.000 bitcoin, αξίας 2,2 δισ. δολαρίων, από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας Movie2k.to.

Αυτή η κατάσχεση θεωρήθηκε ως η πιο εκτεταμένη από τις Αρχές στη Γερμανία μέχρι σήμερα.

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να πουλήσει τα bitcoin της έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές.

Η τιμή του bitcoin έχει δει σημαντικές διακυμάνσεις, πέφτοντας κάτω από τα 55.000 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2024.

Επιπλέον, οι πωλήσεις bitcoin από τη Γερμανία δεν είναι η μόνη ανησυχία για τους επενδυτές.

Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο bitcoin Mt. Gox άρχισε να κάνει αποπληρωμές σε bitcoin προς τους πιστωτές του, γεγονός που προσθέτει πίεση στην αγορά.

Παρόλο που οι πωλήσεις αυτές είναι σχετικά μικρές σε σύγκριση με τη συνολική έκδοση bitcoin, επηρεάζουν το κλίμα στην αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο James Butterfill από τη CoinShares σημείωσε ότι, αν και είναι «σχετικά ήσσονος σημασίας» οι πωλήσεις bitcoin έχουν επηρεάσει το κλίμα της αγοράς, με την τιμή του bitcoin να βρίσκεται 89% υψηλότερα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023​