ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η οικονομία της Ρωσίας αναπτύσσεται 3,9 φορές ταχύτερα από την G7

«Βλέπουμε ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι περίμεναν οι ειδικοί» λέει ο Α.Σιλουάνοφ

Η οικονομία της Ρωσίας αναπτύσσεται 3,9 φορές ταχύτερα από την G7

Η οικονομία της Ρωσίας φαίνεται πως αναπτύσσεται 3,9 φορές ταχύτερα από την G7. 

Η ρωσική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 3,9% το 2024, υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως και υψηλότερα από πέρυσι, χάρη στις αυξημένες κρατικές δαπάνες, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ στην κρατική τηλεόραση.

Η εκτίμηση είναι μέρος μιας νέας πρόβλεψης για το 2024 που πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα, μετά τη δημοσίευση ισχυρών οικονομικών στοιχείων που δείχνουν ότι η ρωσική οικονομία ήταν σε καλή κατάσταση το πρώτο εξάμηνο του έτους.

“Βλέπουμε ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι περίμεναν οι ειδικοί. Αυτό δείχνει ότι η οικονομία αναπτύσσεται, εν μέρει, χάρη στα δημοσιονομικά κίνητρα που χρησιμοποιήσαμε τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και το 2024”, είπε ο Σιλουάνοφ.

Η φετινή οικονομική ανάπτυξη είχε προηγουμένως εκτιμηθεί από την κυβέρνηση σε 2,8%. Πέρυσι, η ρωσική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,6%.

Η προκαταρκτική εκτίμηση για την οικονομική ανάπτυξη το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε στο 4,6%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 28 Αυγούστου, έναντι 1,8% για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι αξιωματούχοι απέδωσαν αυτή την ανάπτυξη σε ισχυρές επενδύσεις κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 8,3% σε ετήσια βάση στα 8,44 τρισεκατομμύρια ρούβλια, μετά από αύξηση 14,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η νέα πρόβλεψη υποδηλώνει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης πρόκειται να μειωθούν το δεύτερο εξάμηνο, βοηθώντας την κεντρική τράπεζα να αντιμετωπίσει την υπερθέρμανση της οικονομίας που ανάγκασε τη ρυθμιστική αρχή να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς στο 18% τον Ιούλιο, το υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερες από δύο χρόνια.

Η νέα πρόβλεψη για την ανάπτυξη υποδηλώνει ότι η οικονομία, καθοδηγούμενη από τη στρατιωτική παραγωγή, επιβραδύνεται παρά τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης και τα προβλήματα με τις διεθνείς πληρωμές με τους κύριους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας, όπως η Κίνα.

Αναλυτικά οι προβλέψεις για το 2024:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3,9% – Ρωσία
0,3% – Γερμανία
0,8% – Ιταλία
0,8% – Ιαπωνία
1,0% – Γαλλία
1,0% – Καναδάς
1,0% – Βρετανία
2,1% – ΗΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.