ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Tupperware Brands Corp υπέβαλε και επίσημα αίτηση πτώχευσης

Θα ζητήσει την άδεια του δικαστηρίου για να ξεκινήσει μια διαδικασία πώλησης της επιχείρησης

Η Tupperware Brands Corp υπέβαλε και επίσημα αίτηση πτώχευσης

Η Tupperware Brands Corp, υπέβαλε και επίσημα αίτηση πτώχευσης, καθώς επί σειρά ετών παρουσίαζε πτώση των πωλήσεων.

Η ιστορική επιχείρηση υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11, για προστασία από τους πιστωτές.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα θα ζητήσει την άδεια του δικαστηρίου για να ξεκινήσει μια διαδικασία πώλησης της επιχείρησης, ενώ σκοπεύει να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης.

«Τα τελευταία αρκετά χρόνια, η οικονομική θέση της εταιρείας έχει επηρεαστεί σοβαρά από το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Laurie Goldman σε δελτίο Τύπου.

Η εταιρεία διαθέτει 1 δισ. δολάρια σε εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε εκτιμώμενες υποχρεώσεις, σύμφωνα με τη αίτηση πτώχευσης στο Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Ντέλαγουερ.

Η Tupperware κατέβαλλε εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια προσπάθειες να σταθεί στα πόδια της, αφού ανέφερε πτώση των πωλήσεων για έξι συνεχόμενα τρίμηνα από το τρίτο τρίμηνο του 2021, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός συνέχισε να αποτρέπει την καταναλωτική βάση χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Το 2023, η εταιρεία ολοκλήρωσε μια συμφωνία με τους δανειστές της για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων και υπέγραψε με την επενδυτική τράπεζα Moelis & Co, στην προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικών εναλλακτικών λύσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.