ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Η Volkswagen ετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο» σε τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία – Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Η διοίκηση της VW παρουσίασε πλάνο με μειώσεις μισθών κατά 10% σε όλους τους τομείς καθώς και «πάγωμα» αυτών το 2025 και το 2026

Η Volkswagen ετοιμάζεται να βάλει «λουκέτο» σε τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία – Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Το συμβούλιο εργαζομένων της Volkswagen, με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πώς η εταιρεία σχεδιάζει περικοπές μισθών, μαζικές απολύσεις προσωπικού καθώς και το κλείσιμο τριών εργοστασίων της στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το Bloomberg, η διοίκηση της Volkswagen παρουσίασε ένα πλάνο που περιλαμβάνει μείωση των μισθών κατά 10% σε όλους τους τομείς, καθώς και «πάγωμα» των μισθών το 2025 και το 2026, σύμφωνα με την επικεφαλής, Ντανιελα Καβαλο.

Έτσι, το συμβούλιο εκτιμά ότι συνολικά οι μισθοί των εργαζομένων θα μειωθούν κατά 18%. Επιπλέον, η Volkswagen σκοπεύει να κλείσει τρία εργοστάσια και να μειώσει όλες τις άλλες μονάδες στη Γερμανία.

«Αυτό σημαίνει ότι θα αφαιρέσουμε ακόμη περισσότερα προϊόντα, ποσότητες, βάρδιες πολύ πέρα από αυτά που έχουμε ήδη κάνει μέχρι τώρα», δήλωσε η Καβαλο τη Δευτέρα σε ομιλία της ενώπιον εκατοντάδων εργαζομένων της VW.

Ο διευθύνων σύμβουλος Όλιβερ Μπλουμ έχει επισημάνει το υψηλό κόστος της VW, η οποία αγωνίζεται με τη μειωμένη ζήτηση στην Ευρώπη και τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από την BYD στην Κίνα.

Οι συνδικαλιστές λένε ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πληρώσουν για τα λάθη της διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης μιας κακοφτιαγμένης αλλαγής EV και μιας κακής τιμολογιακής πολιτικής.

Η ομιλία της Καβάλο αποτέλεσε μέρος των συνελεύσεων που διοργάνωσε η εργατική πλευρά σε διάφορες εγκαταστάσεις της VW σε όλη τη χώρα.

Μια αμφιλεγόμενη εβδομάδα για τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης έχει ήδη ξεκινήσει, όπου αναμένεται να παρουσιαστούν τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Τετάρτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσπάθεια της VW για μείωση του κόστους μπορεί να απειλήσει «δεκάδες χιλιάδες» θέσεις εργασίας στη Γερμανία, δήλωσε ο Cavallo. Πρόσθεσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων Porsche τερμάτισε τη σχέση παραγωγής και τον προγραμματισμό μελλοντικών μοντέλων με το εργοστάσιο του Όσναμπρικ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.