
Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ότι οι νέοι δασμοί που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να παραβιάζουν το άρθρο 2 του ΝΑΤΟ.
Άρθρο 2 του ΝΑΤΟ
Συχνά επισκιασμένο από το Άρθρο 5, το Άρθρο 2 του ΝΑΤΟ προωθεί ειρηνικούς δεσμούς και οικονομική συνεργασία μεταξύ των συμμάχων. Καλεί τα μέλη να:
• Ενισχύστε τους δημοκρατικούς θεσμούς
• Υποστηρίξτε την ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία
• Αποφύγετε τις οικονομικές συγκρούσεις και ενισχύστε τη συνεργασία
Ωραία τα λένε τώρα οι Νορβηγοί. Μέχρι πρότινος, όμως, πολλαπλασίασαν τα έσοδά τους από την πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αρνήθηκαν να δώσουν εκπτώσεις, λέγοντας ότι είναι συνταγματική υποχρέωσή της κυβέρνησης της Νορβηγίας να πουλά όσο πιο ακριβά μπορεί!
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.