Ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ προχώρησε σε επιπλέον πωλήσεις μετοχών της Bank of America, βάζοντας στα ταμεία της Berkshire Hathaway 982 εκατομμύρια δολάρια.

Η Berkshire έχει μειώσει τη συμμετοχή της στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ κατά σχεδόν 13% από τα μέσα Ιουλίου, αποφέροντας συνολικά έσοδα ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τελευταίες εκποιήσεις έγιναν γνωστές αργά την Τρίτη, με λεπτομέρειες για τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 23, 26 και 27 Αυγούστου.

Παρά τις συνεχείς ρευστοποιήσεις, ο Μπάφετ δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για τις κινήσεις του. Η επένδυσή του στη Bank of America υπήρξε εξαιρετικά κερδοφόρα, με τη μετοχή να έχει ανέβει 31% φέτος πριν από τις πωλήσεις, παρόλο που στη συνέχεια διολίσθησε κατά 10%, φτάνοντας στα 39,67 δολάρια.

Οι πωλήσεις αυτές αποτελούν τη μεγαλύτερη μείωση της συμμετοχής του Μπάφετ σε μια επένδυση που για χρόνια θεωρείτο δείγμα εμπιστοσύνης στην ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου της Bank of America, Μπράιαν Μόνιχαν, τον οποίο ο Μπάφετ έχει επαινέσει επανειλημμένα δημοσίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τη μείωση της συμμετοχής, η Berkshire Hathaway παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, κατέχοντας 903,8 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 35,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την τιμή κλεισίματος της Τρίτης.