ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Οι αγορές ψηφίζουν Ν.Τραμπ – Οι επενδυτές έχουν ήδη πειστεί για τη νίκη του

Ο μεγιστάνας Σ.Ντρακενμίλερ δήλωσε στο Bloomberg ότι οι δείκτες δείχνουν πως η αγορά είναι «πολύ πεπεισμένη» ότι ο Ν.Τραμπ θα κερδίσει

Οι αγορές ψηφίζουν Ν.Τραμπ – Οι επενδυτές έχουν ήδη πειστεί για τη νίκη του

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της RealClearPolitics, κατά μέσο όρο, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με 1,2% της Καμάλα Χάρις στις 7 αυτές πολιτείες – εντός δηλαδή των ορίων του στατιστικού λάθους.

Σε πανεθνικό επίπεδο, τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του ινστιτούτου Schar δείχνει ότι οι δύο αντίπαλοι είναι ουσιαστικά ισοδύναμοι, συγκεντρώνοντας το 47%.

Το πραγματικό ερώτημα, ωστόσο, αφορά τον κίνδυνο ότι για να έχουμε ένα οριστικό αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε και πέρα ​​από τη μακρά εκλογική νύχτα, ακόμη και μέρες ή και εβδομάδες, όπως συνέβη το 2000.

Ωστόσο, οι επενδυτές φαίνονται ήδη σίγουροι για το αποτέλεσμα. Οι αγορές έχουν πειστεί για τη νίκη του Τραμπ.

Τα στοιχεία αυτού του «στοιχήματος» φέρνουν στο φως οι κύριες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες και φορείς της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Ο μεγιστάνας Σταν Ντρακενμίλερ, πρώην μάνατζερ του Τζορτζ Σόρος στη δεκαετία του 1990, δήλωσε στο Bloomberg ότι οι δείκτες δείχνουν πως η αγορά είναι «πολύ πεπεισμένη» ότι ο Τραμπ θα κερδίσει.

Το Bloomberg σημείωσε επίσης τη συσχέτιση μεταξύ της αύξησης των πιθανοτήτων που υπονοούνται στις στοιχηματικές αποδόσεις για τη νίκη του Τραμπ, με την τάση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου.

Η αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες συνάδει με ένα σενάριο επεκτατικών δημοσιονομικών πολιτικών, μέσω φορολογικών περικοπών και αυξημένων δασμών που θα τροφοδοτούσαν τον πληθωρισμό. Με την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, δηλαδή.

Η επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα και τη ΕΕ και οι φορολογικές περικοπές είναι τα βέβαια «κρατούμενα» μιας προεδρίας Τραμπ.

Ο «δείκτης Τραμπ»

Η Goldman Sachs και η JP Morgan φαίνεται επίσης να ευθυγραμμίζονται στην ίδια γραμμή:

Η Goldman Sachs δημιούργησε δύο δείκτες που περιλαμβάνουν επενδύσεις που θα ωφελούνταν από μια νίκη Τραμπ ή της Κάμαλα Χάρις. Ο «δείκτης Τραμπ» είναι στο υψηλότερο σημείο του, ενώ της Χάρις είναι στα επίπεδα που καταγράφηκαν όταν ο Μπάιντεν ήταν ακόμη επίσημος υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ουδείς φυσικά γνωρίζει τι μπορεί να αλλάξει τις επόμενες μέρες. Ούτε να αποκλείσει ότι οι αγορές κάνουν λάθος. Οι επενδυτές πάντως δεν συμμερίζονται τις έρευνες που δίνουν προβάδισμα στη Χάρις, αλλά τις θεωρούν και εντελώς λάθος.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: εάν οι αγορές έχουν δίκιο, οι Δημοκρατικοί πρέπει να τρέξουν πολύ τις τελευταίες ημέρες για να ανατρέψουν το παιχνίδι, ξεκινώντας πιθανώς από τα οικονομικά ζητήματα. Αλλά ο πληθωρισμός και η πτώση της αγοραστικής δύναμης του μέσου Αμερικανού είναι ίσως το βασικότερο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας.

Και αυτό, δικαίως ή αδίκως, αποτελεί πρόβλημα για την απερχόμενη διοίκηση Μπάιντεν και την υποψήφια διάδοχό του στον Λευκό Οίκο. Όσο και αν η Χάρις προσπαθεί απεγνωσμένα τις τελευταίες ημέρες να αποστασιοποιηθεί από τον Τζο Μπάιντεν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.