ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πρόστιμο 13 δισ. ευρώ στην Apple: Έχασε τη δικαστική μάχη με την ΕΕ για τη φορολόγηση στην Ιρλανδία

Το Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, υποστήριξε απόφαση-ορόσημο του 2016

Πρόστιμο 13 δισ. ευρώ στην Apple: Έχασε τη δικαστική μάχη με την ΕΕ για τη φορολόγηση στην Ιρλανδία

Η Apple θα χρειαστεί να καταβάλει πρόστιμο 13 δισ. ευρώ (14,4 δισ. δολαρίων), καθώς έχασε τη δικαστική μάχη με την ΕΕ για τη φορολόγηση στην Ιρλανδία.

Γεγονός πλέον που ενισχύει την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ελέγξει τις ειδικές συμφωνίες που χορηγούν τα κράτη σε μεγάλες εταιρείες.

Το Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, υποστήριξε απόφαση-ορόσημο του 2016, σύμφωνα με την οποία η Ιρλανδία παραβίασε τη νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων, παρέχοντας αθέμιτο πλεονέκτημα στην Apple, όπως σχολίασε το Bloomberg.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μια νίκη κατώτερου δικαστηρίου υπέρ της Apple θα πρέπει να ανατραπεί, καθώς οι δικαστές αποφάσισαν λανθασμένα πως οι ρυθμιστικές αρχές της Επιτροπής είχαν κάνει λάθη στην αξιολόγησή τους.

Η απόφαση αποτελεί ώθηση για την επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της ΕΕ M.Βεστάγκερ, η παρουσία της οποίας στις Βρυξέλλες πρόκειται να τελειώσει, μετά από δύο θητείες.

Το 2016, η Βεστάγκερ προκάλεσε οργή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όταν ασχολήθηκε με τις φορολογικές ρυθμίσεις της Apple.

Ισχυρίστηκε ότι η Ιρλανδία παρείχε παράνομα οφέλη στην εταιρεία, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, τα οποία της επέτρεπαν να πληρώνει λιγότερους φόρους, από άλλες επιχειρήσεις στην χώρα.

Η Ευρωπαία επίτροπος, διέταξε την Ιρλανδία να πάρει πίσω το ποσό των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στα 2/4 των πωλήσεων Mac, παγκοσμίως. Τα χρήματα βρίσκονται σε λογαριασμό μεσεγγύησης, εν αναμονή οριστικής απόφασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.