Η Coca-Cola Company, η οποία έχει αποχωρήσει από την ρωσική αγορά, κατέθεσε αιτήσεις στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ρωσίας (Rospatent) για την καταχώρηση 8 εμπορικών σημάτων εκ νέου.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Rospatent, τα εμπορικά σήματα εμπίπτουν στις κατηγορίες 32 και 33 της Διεθνούς Ταξινόμησης Εμπορευμάτων και Υπηρεσιών, που καλύπτουν τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά, το ανθρακούχο νερό και άλλα.

Η εταιρεία επιδιώκει να καταχωρήσει τα εμπορικά σήματα Sprite, Powerade, Fanta και άλλα υπό αυτή την κατηγορία.

Η Coca-Cola Company διέκοψε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο τα αναψυκτικά της Coca-Cola που εισάγονται από άλλες χώρες εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στα καταστήματα.

Αποτυχία των κυρώσεων και οι δυνατότητες για τις πολυεθνικές

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν επιτυγχάνουν τον στόχο τους, αλλά αντίθετα αποτελούν απλώς προσωρινό εμπόδιο για τις πολυεθνικές εταιρείες που εξακολουθούν να βλέπουν ευκαιρίες στη ρωσική αγορά.

Οι κυρώσεις φαίνεται να έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα, καθώς οι πολυεθνικές εταιρείες βρίσκουν τρόπους να διατηρούν την παρουσία τους μέσω εισαγωγών ή άλλων μεθόδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιμονή της Coca-Cola να κατοχυρώσει τα σήματά της στη Ρωσία υποδηλώνει ότι οι πολυεθνικές δεν βλέπουν λόγο να εγκαταλείψουν την μεγάλη ρωσική αγορά.