ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία: Νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα και «απενεργοποιεί» όλες τις δυτικές τραπεζικές κυρώσεις!

Η Δούμα υιοθέτησε το νόμο στο πλαίσιο των μέτρων παράκαμψης των οικονομικών κυρώσεων

Ρωσία: Νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα και «απενεργοποιεί» όλες τις δυτικές τραπεζικές κυρώσεις!

Η ρωσική Κρατική Δούμα υιοθέτησε νόμο για τη νομιμοποίηση της κρυπτονομισμάτων.

Η ρωσική κυβέρνηση στοχεύει στη χρήση των κρυπτονομισμάτων για διεθνείς πληρωμές ως μέσο για να παρακάμψει τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τη Δύση​.

Επιπλέον, η Ρωσία διερευνά επίσης την εφαρμογή μιας ψηφιακής έκδοσης του ρουβλίου (CBDC), που αναμένεται να εφαρμοστεί μαζικά από τον Ιούλιο του 2025.

Οι νέες ρυθμίσεις, που θα καθοριστούν από την ρωσική κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ρωσίας, περιλαμβάνουν την εγγραφή των Ρώσων νομικών προσώπων και ατομικών επιχειρηματιών σε ειδικό μητρώο για να έχουν το δικαίωμα στις αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων.

Οι ιδιώτες που δεν υπερβαίνουν τα όρια κατανάλωσης ενέργειας που ορίζει η ρωσική κυβέρνηση θα έχουν επίσης το δικαίωμα να εξορύξουν κρυπτονομίσματα χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν στο μητρώο​.

Προβλέπονται μέτρα για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των ψηφιακών νομισμάτων με σκοπό την αποτροπή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή άλλων εγκλημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.