ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στροφή επενδυτών στον χρυσό τον Ιούλιο εξαιτίας κρίσης στη Μέση Ανατολή και Fed 

Οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό λόγω των φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστίνης

Στροφή επενδυτών στον χρυσό τον Ιούλιο εξαιτίας κρίσης στη Μέση Ανατολή και Fed 

Ο χρυσός απέσπασε την προσοχή των επενδυτών λόγω δύο κινητήριων δυνάμεων: της Fed και της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός αποχαιρέτησε τον Ιούλιο με μηνιαία κέρδη 5,7%, κλείνοντας στα επίπεδα των 2,473 δολαρίων ανά ουγγιά, στο μεγαλύτερο διάστημα ενισχυμένος από τις προσδοκίες των επενδυτών πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου.

Οι μετασυνεδριακές συναλλαγές έδειξαν συνέχεια της δυναμικής ανόδου καθώς έσπασαν ακόμα και το φράγμα των 2.500 δολαρίων, φτάνοντας προς στιγμή στα 2.502 δολάρια ανά ουγγιά.

Η προοπτική της μείωσης των επιτοκίων, ή της μείωσης του κόστους του δολαρίου, σημαίνει πως ο χρυσός γίνεται πιο ελκυστικός για τους επενδυτές που αναζητούν να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους σε ένα περιουσιακό στοιχείο που θα λειτουργήσει ως «ασφαλές καταφύγιο».

Επιπλέον, οι ράβδοι χρυσού έχουν συνήθως αντίστροφη σχέση με τα επιτόκια, με τα υψηλότερα επιτόκια να μειώνουν τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τον χρυσό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα και αν, τελικά, ο Τζερόμ Πάουελ, δεν ανακοίνωσε την Τετάρτη (31.7.2024) την μείωση των επιτοκίων, ξεκάθαρα σηματοδότησε μία μείωση τον Σεπτέμβριο, ενώ στην «εξίσωση» ήρθε να προστεθεί και το ξέσπασμα της κρίσης στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη, οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό λόγω των φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Παλαιστίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.