ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σχέδιο Ντράγκι: Απαντά η Γερμανία για το κοινό ευρωπαϊκό χρέος – «Η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε αυτό»

«Η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κ.Λίντνερ

Σχέδιο Ντράγκι: Απαντά η Γερμανία για το κοινό ευρωπαϊκό χρέος – «Η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε αυτό»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ είπε ένα αποφασιστικό «όχι» στην έκκληση του Μάριο Ντράγκι για περισσότερο κοινό χρέος για την τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων.

Χρειάστηκαν λιγότερες από τρεις ώρες για την πρώτη απάντηση στην πρόταση του Μάριο Ντράγκι για κοινό ευρωπαϊκό χρέος.

Ο Λίντνερ, του οποίου το ποσοστό του φιλελεύθερου κόμματος έχει καταρρεύσει στις πρόσφατες εκλογές των κρατιδίων και της ΕΕ, δήλωσε στο Politico ότι η συγκέντρωση «κινδύνων και ευθυνών δημιουργεί δημοκρατικά και δημοσιονομικά προβλήματα», σχολιάζοντας τις προτάσεις για κοινό δανεισμό της ΕΕ που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Ντράγκι για το μέλλον της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ τη Δευτέρα.

Στην πολυαναμενόμενη έκθεσή του, ο Ντράγκι επισήμανε πως η ΕΕ χρειάζεται να επενδύσει επιπλέον 800 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο έως το 2030, ως συντηρητική εκτίμηση. Είπε ότι απαιτείται περισσότερος κοινός δανεισμός και ότι η δημόσια χρηματοδότηση θα πυροδοτήσει περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις.

«Το πρόβλημά μας δεν είναι η έλλειψη επιχορηγήσεων, αλλά ο εγκλωβισμός της γραφειοκρατίας και η σχεδιασμένη οικονομία», δήλωσε ο Λίντνερ. «Περισσότερο δημόσιο χρέος κοστίζει τόκους, αλλά δεν δημιουργεί απαραίτητα περισσότερη ανάπτυξη».

Η έκθεση πρότεινε να δαπανηθούν 300 δισεκατομμύρια ευρώ στον τομέα της ενέργειας, επενδύοντας σε διασυνοριακά δίκτυα και στηρίζοντας τη βιομηχανία της καθαρής τεχνολογίας.

Ο Ντράγκι σημείωσε ότι άλλα 150 δισ. ευρώ θα πρέπει να επενδυθούν στις μεταφορές για τη δημιουργία «υποδομών φόρτισης» που απαιτείται για τα ηλεκτρικά οχήματα, υποστηρίζοντας μια μετάβαση όπου οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη παραγκωνιστεί από εκείνους της Κίνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρισκόταν στο πλευρό του Ντράγκι κατά την παρουσίαση της έκθεσής του, επισήμανε δύο τρόπους για να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα: Αύξηση του ποσού που μπορεί να συγκεντρώσει άμεσα η ΕΕ και να ζητηθούν από τις χώρες υψηλότερες συνεισφορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.