ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Το CBS εξυμνεί το ρούβλι: «Το ρωσικό νόμισμα ήταν το ισχυρότερο του 2022 – Οι κυρώσεις της Δύσης απέτυχαν»

Τι αναφέρει το άρθρο του αμερικανικού μέσου

Το CBS εξυμνεί το ρούβλι: «Το ρωσικό νόμισμα ήταν το ισχυρότερο του 2022 – Οι κυρώσεις της Δύσης απέτυχαν»

Σε ρεπορτάζ το CBS ανέφερε ότι το ρωσικό ρούβλι αποδείχθηκε ότι ήταν το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο το 2022, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία από δυτικές χώρες σε σχέση με τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Σημειώνει ότι μετά την αρχική πτώση στα 152 ρούβλια ανά δολάριο που ήταν πτώση σοκ λόγω των κυρώσεων… «το ρωσικό νόμισμα έκανε μια εκπληκτική ανατροπή».

«Από τον Ιανουάριο του 2022, το ρούβλι έχει αυξηθεί 45% έναντι του δολαρίου, η συναλλαγματική ισοτιμία ήταν 53,45 ρούβλια ανά δολάριο και σήμερα βρίσκεται στα 55,5 ρούβλια ανά δολάριο».

«Πρόκειται για μια μη τυπική κατάσταση» παραδέχτηκε ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης John F. Kennedy στο Harvard Univeristy Jeffrey Frankel.

Σύμφωνα με το CBS, τα ενεργά μέτρα των ρωσικών αρχών με στόχο την αποτροπή της απόσυρσης κεφαλαίων στο εξωτερικό, καθώς και η αύξηση των τιμών της ενέργειας σε συνδυασμό με την πληρωμή φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ρούβλια από τις μη φιλικές χώρες, συμβάλλουν στην αύξηση της αξίας του ρουβλίου και της ζήτησης.

«Οι τιμές των εμπορευμάτων είναι στα ύψη αυτή τη στιγμή, και ενώ οι ρωσικές εξαγωγές μειώνονται λόγω του εμπάργκο και των κυρώσεων, η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων υπεραντισταθμίζουν αυτή την πτώση», ανέφερε η Oxford Economics.

«Η σταθερότητα του ρουβλίου σημαίνει ότι η Ρωσία προστατεύεται εν μέρει από τις κυρώσεις των δυτικών χωρών αλλά δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα λειτουργήσει αυτή η προστασία.

Ένα ισχυρό νόμισμα δεν σημαίνει ότι η Ρωσία έχει ανοσία στις οικονομικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με ειδικούς, αν και η ανάκαμψη του ρουβλίου και οι ισχυρές εξαγωγές πετρελαίου έχουν μετριάσει προσωρινά τον αντίκτυπο των κυρώσεων στην οικονομία της Ρωσίας, αυτή η επίδραση είναι πιθανό να είναι βραχύβια, ανέφερε το CBS.

Στα 70 με 80 ρούβλια ανά δολάριο η συναλλαγματική ισοτιμία ισορροπίας από 55,5 ρούβλια της τρέχουσας περιόδου

Λόγω της πτώσης των εισαγωγών, των περιορισμών στο συνάλλαγμα και τη ρήτρας πληρωμών προϊόντων ενέργειας σε ρούβλια… έχουν οδηγήσει το ρωσικό νόμισμα, σε ισχυρότατη ανατίμηση…

Οι ρωσικές αρχές θεωρούν ότι η συναλλαγματική ισοτιμία ισορροπίας είναι 70-80 ρούβλια ανά δολάριο.

Τώρα οι αρχές αναζητούν τρόπους επίλυσης του προβλήματος, μεταξύ άλλων, εξετάζοντας το ενδεχόμενο συναλλαγματικών παρεμβάσεων για τη σταθεροποίηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.

Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό οικονομικών, σύντομα η κυβέρνηση θα εξετάσει την κατάσταση που δημιουργεί η ενίσχυση του εθνικού νομίσματος στους εξαγωγείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ένα εθνικό νόμισμα ισχυροποιείται μπορεί να σημαίνει ότι η οικονομία αντέχει αλλά από την άλλη πλήττει την κερδοφορία των εξαγωγικών εταιριών και η Ρωσία έχει πολλές εξαγωγικές εταιρίες… ειδικά σε ενέργεια και τρόφιμα και όχι μόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.