ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Το εθνικό έγκλημα της καταστροφής των ελληνορωσικών οικονομικών σχέσεων – Τα φιάσκο των South Stream-TAP και ΒRICS

Β.Πούτιν: «Με την Τουρκία φτάσαμε τα 55 δισ. δολ. διμερές εμπόριο» - Ούτε 100 εκατ. οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις

Το εθνικό έγκλημα της καταστροφής των ελληνορωσικών οικονομικών σχέσεων – Τα φιάσκο των South Stream-TAP και ΒRICS

Όταν οι αριθμοί μιλάνε τότε οι αεριτζήδες πολιτικοί θα έπρεπε να σιωπούν -αν όχι να παραιτούνται: Συγκλονιστικά στοιχεία της κατάρρευσης των ελληνορωσικών οικονομικών σχέσεων και της εκτόξευσης των αντίστοιχων ρωσοτουρκικών, έρχονται σε μία στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι στο αποκορύφωμά του.

Ο ιστορικός εχθρός της Ρωσίας, η Τουρκία, κατάφερε να οικοδομήσει απίστευτου μεγέθους οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είναι εκ των βασικών πωλητών όπλων στο ουκρανικό καθεστώς του Ζελένσκι.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα κατέστρεψε, μέχρι σημείου εξαφάνισης τις προνομιακές οικονομικές σχέσεις που είχε με την Ρωσία.

Από την εποχή του South Stream που υπέγραψε ο Κ.Καραμανλής και θα μετέτρεπε την Ελλάδα στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο της νότιας Ευρώπης και την μετάλλαξή του σε Turkish Stream και την υιοθέτηση του ανύπαρκτου ΤΑΡ, μέχρι σήμερα η Ρωσία, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, έκτισε ένα εμπορικό ισοζύγιο με την Τουρκία στο ύψος των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, με στόχο να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια!

Αντίθετα, οι ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις «εξαερώθηκαν» και επέστρεψαν σε επίπεδα δεκαετίας 1940!

Η συνολική αξία των ελληνικών εισαγωγών από τη Ρωσία για το 2023 ήταν 2.445,9 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας μείωση 73,8% σε σύγκριση με τα ελάχιστα και πάλι 9.334,1 εκατομμύρια ευρώ του 2022.

Οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθαν σε 96,3 εκατομμύρια ευρώ το 2023, μειωμένες κατά 38,4% σε σχέση με τα 156,4 εκατομμύρια ευρώ του 2022.

Φρούτα, εμποροκηπευτικά, προϊόντα μεταποίησης,  κλπ. σταμάτησαν να εισάγονται στην Ρωσία.

Πώς η Τουρκία που πουλά στην Ουκρανία μαχητικά drones, που σκοτώνουν Ρώσους στρατιώτες, τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά κλπ. κατάφερε να έχει τέτοιες οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία και η Ελλάδα να μείνει απένταρη, αυτό κάποιος πολιτικός θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς έχει συμβεί. 

Αυτό για να μην ισχυριστούν κάποιοι ότι «Εμείς είμαστε χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» και «Ανήκομεν εις την Δύση» και άλλα τέτοια φληναφήματα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν απέδειξε ότι γίνονται όλα: Και να μοσχοπουλά όπλα που σκοτώνουν Ρώσους στην Ουκρανία και να οικοδομεί απίστευτες οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον Γ.Α.Παπανδρέου και τον Α.Σαμαρά που κατέστρεψαν το σχέδιο του South Stream και χάρισαν τον αγωγό στην Τουρκία, η οποία σήμερα μας… πουλά το φυσικό αέριο που χρειαζόμαστε, μέχρι τον Α.Τσίπρα που έκλεισε την πόρτα στους BRICS (όπου κατέθεσε αίτηση εισόδου η Τουρκία) και τον Κ.Μητσοτάκη που… κήρυξε τον πόλεμο στην Ρωσία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.