
Το Ουζμπεκιστάν και η Γαλλία εισήλθαν σε νέα φάση οικονομικής συνεργασίας μετά την επίσκεψη του προέδρου Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης υπεγράφησαν συμφωνίες ύψους έως 12 δισ. ευρώ, με επενδύσεις στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων.
Οι γαλλικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Suez και Orano, ενισχύουν την παρουσία τους στο Ουζμπεκιστάν, συμβάλλοντας σε βασικούς τομείς όπως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και η ανάπτυξη πόρων. Το Εμπορικό Επιμελητήριο Γαλλίας-Ουζμπεκιστάν, που ιδρύθηκε πέρυσι, συνεχίζει να διευκολύνει τις επιχειρηματικές σχέσεις.
Καθώς και οι δύο κυβερνήσεις δίνουν έμφαση στην οικονομική συνεργασία, το Ουζμπεκιστάν αναδεικνύεται ως βασικός επενδυτικός εταίρος στην Κεντρική Ασία, με τις γαλλικές εταιρείες να επιδεικνύουν ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αναπτυσσόμενη αγορά του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.