ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Να πούμε «Ευτυχές το Νέο Έτος» τώρα που πέρασαν τα Χριστούγεννα; Εμείς θα το πούμε, αλλά θα είναι «Ευτυχές» για το 90% των πολιτών;
prodeals

Βρετανία: H ακρίβεια «σαρώνει» πάνω από 50.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις – «Χρυσάφι» θα πληρώνουν την μπριζόλα

«Ή που θα πάμε τις τιμές στα ύψη ή θα αναγκαστούμε να κλείσουμε» λένε οι εστιάτορες

Βρετανία: H ακρίβεια «σαρώνει» πάνω από 50.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις – «Χρυσάφι» θα πληρώνουν την μπριζόλα

Το κύμα ακρίβειας που σαρώνει όλο τον κόσμο, πλήττει σε μεγάλο βαθμό τα εστιατόρια της Βρετανίας, τα οποία απειλούνται με χρεοκοπία. Υπό κατάρρευση βρίσκονται περισσότερες από 50.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα καταστήματα εστίασης στη Βρετανία προειδοποιούν, όπως σημειώνει η Daily Mail ότι θα πρέπει να χρεώνουν 100 ευρώ για μια μπριζόλα εάν μεταφέρουν το κόστος από τους λογαριασμούς ενέργειας στις τιμές των προϊόντων τους.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι παμπ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ιδιοκτήτες των οποίων φοβούνται ότι θα πρέπει να αυξήσουν την τιμή της πίντας (μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται στη Βρετανία για τις draft μπύρες) στα 23 ευρώ ή να κλείσουν εντελώς αυτό τον χειμώνα.

Ο Μάρτιν Γουίλιαμς, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας εστιατορίων Rare Restaurants, καλεί τη νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας να παρέμβει με ένα πακέτο στήριξης για να σώσει τις χιλιάδες επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή, οι μπριζόλες από βόειο κρέας στα 22 εστιατόρια της αλυσίδας κυμαίνονται από 22 έως 65 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος.

«Εμείς καταφέραμε να καθορίσουμε από νωρίς τις τιμές της ενέργειας που καταναλώνουμε. Αν δεν το είχαμε, ο αντίκτυπος της αύξησης του κόστους στα 22 εστιατόριά μας θα είχε οδηγήσει σε πλήγμα άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ στην κερδοφορία μας. Για να διατηρηθούν αυτά τα περιθώρια, θα σήμαινε ότι η τιμή της μπριζόλας θα πρέπει να τριπλασιαστεί σε πάνω από 100 ευρώ η μία», τονίζει ο Γουίλιαμς στην Telegraph.

«Εάν δεν αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών της ενέργειας, τα εστιατόρια σε όλο το εύρος του κλάδου δεν θα μπορούν να είναι βιώσιμα και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυστυχώς θα καταρρεύσουν», προσθέτει ο Βρετανός επιχειρηματίας.

Εστιατόριο στο Winchester του Hampshire, που κατείχε, μάλιστα, αστέρι Michelin, αναγκάζεται να κλείσει λόγω των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντέιβιντ Νίκολσον, ιδιοκτήτης του δημοφιλούς εστιατορίου, δηλώνει στην Daily Mail ότι το κόστος ενέργειας έχει πενταπλασιαστεί από 23.000 ευρώ ετησίως σε 115.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.