Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Βερολίνο καθώς αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί ενέργεια από τη Ρωσία.

Ένα άρθρο του Bloomberg με τίτλο «Οι μέρες της Γερμανίας ως βιομηχανικής υπερδύναμης φτάνουν στο τέλος τους» μιλά για το πώς οι άνθρωποι που εργάζονται σε εργοστάσια και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια.

«Δεν κάνουμε αρκετά αυτή τη στιγμή και τα πράγματα δεν φαίνονται καλά», είπε ο Volker Trier, ο οποίος εργάζεται για τα Γερμανικά Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια.

«Δεν είμαστε τόσο καλοί στο να φτιάχνουμε πράγματα όσο ήμασταν», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ σε επιχειρηματική συνάντηση στη Φρανκφούρτη. «Δεν βγάζουμε τόσα χρήματα επειδή η οικονομία μας δεν αναπτύσσεται».

Μερικοί άνθρωποι που δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι κάνουν τη Γερμανία να εξαρτάται πάρα πολύ από αυτές.

Λένε ότι αυτό έχει προκαλέσει τα τρέχοντα προβλήματα και έχει δυσκολέψει τον ανταγωνισμό των γερμανικών επιχειρήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας νομοθέτης από ένα πολιτικό κόμμα που ονομάζεται Εναλλακτική για τη Γερμανία, ονόματι Eugen Schmidt, είπε: «Οι επιχειρήσεις στη Γερμανία δυσκολεύονται, και μερικές κλείνουν και απομακρύνονται. Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για αμερικανικό φυσικό αέριο, αλλά ταυτόχρονα καιρό, επιβάλλουμε κυρώσεις στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία».