ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

ΗΠΑ: Γιατί τα αμερικανικά εργοστάσια αυτοκινήτων δεν μπορούν πλέον να συναγωνιστούν σε παραγωγικότητα τα κινεζικά

Το χαμηλό κόστος της κινεζικής μαζικής παραγωγής οδηγεί σε αδιέξοδο την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία

ΗΠΑ: Γιατί τα αμερικανικά εργοστάσια αυτοκινήτων δεν μπορούν πλέον να συναγωνιστούν σε παραγωγικότητα τα κινεζικά

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με έντονο ανταγωνισμού από τα κινεζικά εργοστάσια αυτοκινήτων, τα οποία είναι πλήρως αυτοματοποιημένα και παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με χαμηλότερο κόστος.

Τα κινεζικά εργοστάσια αυτοκινήτων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πλήρη αυτοματισμό, μπορούν να παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πολύ χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τα αμερικανικά εργοστάσια, τα οποία εξακολουθούν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ανθρώπινη εργασία.

Αυτό έχει οδηγήσει σε ανησυχίες για την ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην παγκόσμια αγορά.

Η αμερικανική κυβέρνηση, για να προστατεύσει τις εγχώριες επιχειρήσεις και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, έχει επιβάλει φόρο 100% στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτή η πολιτική όμως έχει οδηγήσει σε μείωση των πωλήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές πρέπει να πληρώνουν πολύ υψηλότερες τιμές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε σχέση με αυτά που θα πλήρωναν αν μπορούσαν να αγοράσουν κινεζικά οχήματα χωρίς τον επιπλέον φόρο.

Αυτό οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο όπου οι αμερικανικές εταιρείες προστατεύονται από τον ανταγωνισμό, αλλά οι καταναλωτές πληρώνουν το τίμημα.

Η πολιτική αυτή αντικατοπτρίζει μια προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία, αλλά προκαλεί παράλληλα κριτική για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τους καταναλωτές και τη γενικότερη οικονομία. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.