ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρωσία: Ξεκινά η εγχώρια παραγωγή ανταλλακτικών για αεροσκάφη Boeing και Airbus

Η Aeroflot θέλει να αντιμετωπίσει ολικά τις κυρώσεις που περιορίζουν τις εισαγωγές αεροπορικών εξαρτημάτων

Ρωσία: Ξεκινά η εγχώρια παραγωγή ανταλλακτικών για αεροσκάφη Boeing και Airbus

Η Ρωσία προχωρά στην παραγωγή εγχώριων ανταλλακτικών για αεροσκάφη Boeing και Airbus εξαιτίας των κυρώσεων που περιορίζουν την εισαγωγή αυτών των εξαρτημάτων από το εξωτερικό, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Izvestia στις 10 Ιουλίου, επικαλούμενη τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία περιλαμβάνουν απαγόρευση χρήσης του εναέριου χώρου της ΕΕ από ρωσικές αεροπορικές εταιρείες και ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και απαγόρευση εξαγωγής τεχνολογίας που σχετίζεται με την αεροπορία.

Η εγχώρια παραγωγή ανταλλακτικών είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Aeroflot, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ρωσίας, και μιας θυγατρικής της Rosatom, της κρατικής ατομικής εταιρείας της Ρωσίας.

Μια παραγωγική μονάδα θα ανοίξει τον Αύγουστο και θα εστιάζει στην «επισκευή εξαρτημάτων του εξοπλισμού των αεροσκαφών ξένης κατασκευής της Aeroflot» ιδιαίτερα στα συστήματα κλιματισμού, παροχής ενέργειας και φωτισμού.

Η Aeroflot δήλωσε ότι τον επόμενο μήνα, η Rosatom θα υποβάλει αίτηση για άδεια παραγωγής μεταλλικών, πλαστικών και συνθετικών προϊόντων για την αεροπορική βιομηχανία.

Σύμφωνα με την Aeroflot, η Rosatom έχει ήδη παράγει μια παρτίδα κλειδαριών για τους χώρους αποσκευών και φορτίου των αεροσκαφών Airbus A320/321.

Οι κλειδαριές θα «εγκατασταθούν τις επόμενες εβδομάδες κατά τη διάρκεια περιοδικής συντήρησης» και είναι «40% φθηνότερες από το αρχικό ανταλλακτικό, χωρίς να υστερούν σε ποιότητα και ασφάλεια» υποστήριξε η αεροπορική εταιρεία.

Η ασφάλεια των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών φαίνεται να έχει επιδεινωθεί καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να βρουν ανταλλακτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Οκτώβριο του 2023, τρία αεροσκάφη της Aeroflot αντιμετώπισαν βλάβες μέσα σε μια μέρα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023, δύο ρωσικά αεροσκάφη παρουσίασαν τεχνικές δυσλειτουργίες που οδήγησαν σε έκτακτες προσγειώσεις την ίδια μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.