ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τιμή και Δόξα στους Ίκαρους της Κωνσταντινούπολης!
prodeals

«Κραυγή» αγωνίας από τους επιχειρηματίες της εστίασης – «Δεν προλαβαίνουμε να τροφοδοτηθούμε»

«Κραυγή» αγωνίας από τους επιχειρηματίες της εστίασης – «Δεν προλαβαίνουμε να τροφοδοτηθούμε»

Το άνοιγμα της εστίασης τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, έχει προκαλέσει γενική αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς μείζον θέμα είναι η τροφοδότηση των καταστημάτων εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας.

Μάλιστα, τον έντονο προβληματισμό τους για το άνοιγμα της εστίασης εξέφρασε τόσο ο σεφ και επιχειρηματίας Λευτέρης Λαζάρου όσο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο κάθε ένας βέβαια από τη σκοπιά της ειδικότητάς του.

Ο καταξιωμένος σεφ μιλώντας στο ΣΚΑΙ χαρακτήρισε ως «δύσκολη εξίσωση» την επαναλειτουργία της εστίασης καθώς έθεσε μία σειρά από ζητήματα που προκύπτουν, όπως αυτό της έγκαιρης τροφοδοσίας των καταστημάτων τους, το πιεστικό ωράριο λειτουργίας αλλά και το χώρο που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επιχειρηματίες.

Αρχικά ο Μιχάλης Λαζάρου είπε ότι θα είναι δύσκολο να καταφέρουν όλα τα καταστήματα να τροφοδοτηθούν έγκαιρα και να ανοίξουν στις 3 Μάϊου. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα το δικό του εστιατόριο και εξήγησε ότι είναι δύσκολο να προμηθευτεί υλικά εν μέσω μεγάλης εβδομάδας αργιών και πρωτομαγιάς, άρα η ημερομηνία που θα ανοίξει θα πάρει παράταση αναγκαστικά.

Ο Μιχάλης Λαζάρου εμμέσως πλην σαφώς είπε και προβληματικό το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που θα αναγκάζει τα μαγαζιά να ανοίγουν στις 3 και να κλείνουν στις 10.00.

Ο σεφ αναφέρθηκε επίσης, στο ότι «ακόμα δεν γνωρίζουμε τα μέτρα που θα ισχύσουν για το άνοιγμα της εστίασης».

«Δύσκολη εξίσωση έχουμε ενοικιάσει ένα χώρο 100τμ κι εκμεταλλευόμαστε τα 50τμ το ζήσαμε αυτό και στο πρώτο lockdown. Θα δούμε πως θα λειτουργήσουν όλα αυτά, με τι επιστρεπτέες που ίσως δεν επιστραφούν με ένα κεφάλαιο κίνησης. Δεν έχουμε πάρει οδηγίες για τα μέτρα υποθέτω ότι θα ανοίξουμε όπως πριν. Ο εργαζόμενος πάντως δε μπορεί να ζήσει με 530 euro, είναι ένας χρόνο άνεργος».

Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι λειτουργεί το lockdown δήλωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ωστόσο στάθηκε υπερ του ανοίγματος με μέτρα, σημειώνοντας όμως πως εάν δεν προσέξουμε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκτροχιασμού της πανδημίας.

Όπως είπε το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι πολίτες πρέπει να μειώσουν τις συναντήσεις από σπίτι σε σπίτι, όπως έκαναν και τα Χριστούγεννα, συναντώντας μόνο συγκεκριμένους ανθρώπους και να μη διευρύνουν τον κύκλο των επαφών τους.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης στις 3 Μαΐου ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα συγκεντρώσεων χιλιάδων πολιτών σε πλατείες.

«Ο λόγος που θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι οικονομικός, αλλά υγειονομικός. Αυτή τη στιγμή πάρα πολύς κόσμος βρίσκεται μέσα στα σπίτια και δεν υπάρχει η δυνατότητα, ειδικά στην Αθήνα, να βρεθούν εκτός σπιτιών.

​​​​​​​Αφού θα συναντιέται, είναι επικίνδυνο να το κάνει μέσα στο σπίτι, γιατί η μετάδοση σε εσωτερικούς χώρους είναι από 10 έως 20 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εξωτερικούς χώρους. Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.