ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΑΑΔΕ: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για τη δήλωση των αναδρομικών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δηλώνονται με τροποποιητικές δηλώσεις στο έτος που αφορούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024

ΑΑΔΕ: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για τη δήλωση των αναδρομικών – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία καθώς εντός του 2023 εισέπραξαν αναδρομικά ποσά από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αγροτικές ενισχύσεις και εισοδήματα με βάση δικαστικές αποφάσεις.

Τις επόμενες ημέρες, η ΑΑΔΕ αναμένεται να «ανοίξει» την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη δήλωση των συγκεκριμένων εισοδημάτων.

Τα αναδρομικά δηλώνονται με τροποποιητικές δηλώσεις στο έτος που αφορούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Ο φόρος που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι θα υπολογιστεί με βάση τις κλίμακες του φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς που ίσχυαν τα έτη, στα οποία ανάγονται τα αναδρομικά και αφού αφαιρεθεί τυχόν φόρος που παρακρατήθηκε με συντελεστή 20% κατά την πληρωμή των αναδρομικών.

Το ραβασάκι με τον φόρο θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2025.

Ρύθμιση αναδρομικών σε 48 δόσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνταξιούχοι έχουν τη δυνατότητα ύστερα από αίτηση στην ΑΑΔΕ να εξοφλήσουν τις οφειλές από τον φόρο εισοδήματος, ο οποίος θα προκύψει από τις τροποποιητικές δηλώσεις για τα αναδρομικά ποσά συντάξεων προηγούμενων ετών σε 2 έως 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.