ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

ΑΑΔΕ: Ιδρύονται δύο νέα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Το Τελωνειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής θα λειτουργήσει στις 16/12/2024

ΑΑΔΕ: Ιδρύονται δύο νέα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα ιδρύσει δύο νέα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα (ΤΕΚ) σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, συστήνονται δύο νέες ειδικές αποκεντρωμένες υπηρεσίες, το Τελωνειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής και το Τελωνειακό Ελεγκτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με στόχο την κεντρικοποίηση των τελωνειακών ελέγχων.

Μέσω των νέων Τελωνειακών Ελεγκτικών Κέντρων:

• Ασκείται κεντρικοποιημένος έλεγχος κατά τη διαδικασία τελωνισμού, σύμφωνα με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον.
• Επιταχύνονται οι τελωνειακές διαδικασίες για τη διευκόλυνση του εμπορίου και του επιχειρείν, με την αυτοματοποίηση των διατυπώσεων, των απαγορεύσεων και των περιορισμών στη διακίνηση εμπορευμάτων τρίτων χωρών.
• Αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες μέσω ενός κεντρικού συστήματος τελωνειακού ελέγχου.
• Γίνεται αποτελεσματικότερη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων.

Το Τελωνειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αττικής θα λειτουργήσει στις 16/12/2024, ενώ το προσεχές διάστημα θα καθοριστεί και η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Τελωνειακού Ελεγκτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Πιτσιλής τόνισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και δημιουργούμε δύο νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες. Η κεντρικοποίηση των τελωνειακών ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων, διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότητα των τελωνειακών ελέγχων, βελτιστοποιώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.