ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΑΑΔΕ: «Χτυπά» ξανά το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο 

Στο στόχαστρο μεγαλοοφειλέτες, αλλά και οι συνυπόχρεοι

ΑΑΔΕ: «Χτυπά» ξανά το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο 

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο θα επιστρέψουν δυναμικά στις 16 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία αφορά ακίνητα κάθε είδους, από οικόπεδα και κατοικίες μέχρι επαγγελματικούς χώρους και πάρκινγκ, αποδεικνύοντας ότι το φοροεισπρακτικό σύστημα της ΑΑΔΕ συνεχίζει αμείωτα τις προσπάθειές του για είσπραξη χρεών. Η ΑΑΔΕ, μέσω αυτής της στρατηγικής, εστιάζει κυρίως στους μεγαλοοφειλέτες, πιέζοντάς τους να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο, προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες.

Η λίστα των πλειστηριασμών για τους προσεχείς μήνες ήδη περιλαμβάνει 33 ακίνητα διαφόρων κατηγοριών, από διαμερίσματα και οικόπεδα μέχρι εμπορικούς χώρους, ενώ καθημερινά προστίθενται νέα ακίνητα. Αυτό αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της ΑΑΔΕ να αυξήσει την πίεση στους οφειλέτες, διασφαλίζοντας την είσπραξη των χρεών.

Ορισμένοι από τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς περιλαμβάνουν:

  • Οικόπεδο με οικοδομή στη Νέα Ιωνία: Το ακίνητο περιλαμβάνει κτίσμα 780,9 τ.μ. και δύο υπόγεια πάρκινγκ με συνολικά 23 θέσεις. Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 3.975.000 ευρώ, με τον πλειστηριασμό να έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου.
  • Αγροτεμάχιο με βιομηχανική εγκατάσταση στη Βοιωτία: Έκταση 25,4 στρεμμάτων, με τιμή πρώτης προσφοράς 5,6 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου.
  • Οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων στο Καστρί με οικία 374,20 τ.μ.: Τιμή εκκίνησης 1,43 εκατ. ευρώ. Ο πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για τις 23 Οκτωβρίου 2024.
  • Μεζονέτα στη Νέα Ερυθραία, εμβαδού 800 τ.μ.: Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 780.000 ευρώ, με τον πλειστηριασμό να προγραμματίζεται για τις 23 Οκτωβρίου.
  • Οικόπεδο με πολυκατοικία στον συνοικισμό Καλογρέζας: Το ακίνητο αποτελείται από δύο ορόφους, έκαστος με εμβαδό 119,27 τ.μ., και ένα υπόγειο 209 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 570.000 ευρώ και ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 20 Νοεμβρίου.

Αυτόματες κατασχέσεις

Παράλληλα με τους πλειστηριασμούς, η ΑΑΔΕ θα θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα αυτόματων κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων για όσους δεν συμμορφώνονται με τις οφειλές τους.

Οι κατασχέσεις θα πραγματοποιούνται αυτόματα μόλις μια οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη, με το σύστημα να αντλεί σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για την περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματα του οφειλέτη από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ (MyAADE, Taxisnet, Icisnet, Elenxis) και τρίτους φορείς όπως το Κτηματολόγιο, το ΓΕΜΗ, οι τράπεζες, ο ΕΦΚΑ, η ΕΡΓΑΝΗ και το Χρηματιστήριο. Με τον τρόπο αυτό, η ΑΑΔΕ θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις ροές εισοδημάτων και την περιουσία του οφειλέτη, προβαίνοντας σε άμεσες κατασχέσεις όπου υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασχέσεις δεν θα αφορούν μόνο τον βασικό οφειλέτη, αλλά θα επεκτείνονται και στους συνυπόχρεους, όπως σύζυγοι, συγγενείς, εγγυητές και νόμιμοι εκπρόσωποι. Το σύστημα Eispraxis, το οποίο θα εφαρμόζεται για την αναγκαστική είσπραξη χρεών, χρησιμοποιεί κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και λαμβάνει υπόψη τη συμπεριφορά του οφειλέτη, ταξινομώντας τις υποθέσεις οφειλής ανάλογα με το ποσό, το χρονικό διάστημα καθυστέρησης και την ημερομηνία τελευταίας ενέργειας.

Μέσω του συστήματος αυτού, δημιουργείται μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας τη δυνατότητα συμψηφισμών, ρυθμίσεων, αποστολής ειδοποιήσεων και λήψης των κατάλληλων μέτρων, ανάλογα με την περίπτωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.