ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Airbnb: Αυτά είναι τα τρία νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το φθινόπωρο

Airbnb: Αυτά είναι τα τρία νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση, αναμένεται να φέρει νέα μέτρα για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (τύπου Airbnb), προκειμένου να μειωθεί το κόστος στέγασης αλλά και να απελευθερωθούν περισσότερες κατοικίες.  

Στο «τραπέζι» βρίσκονται πρωτοβουλίες που έχουν δοκιμασθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τρεις από αυτές να έχουν ξεχωρίσει.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το φθινόπωρο, όμως, υπενθυμίζεται ότι θα είναι η δεύτερη κρίσιμη κίνηση μετά τις τέσσερις αλλαγές που έφερε το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τώρα, οι παρεμβάσεις δεν θα είναι φορολογικές, αλλά αναμένεται να θέτουν όρια στους ιδιοκτήτες αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα μπορεί να διαθέτει το κάθε ακίνητο προς μίσθωση.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αναφερθεί πρόσφατα σε «πλαφόν ημερών», επισημαίνοντας πως «είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε και το μελετάμε πολύ συστηματικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που εξετάζονται, είναι τα εξής:

  1. Να μην επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δύο ακινήτων ανά ΑΦΜ δικαιούχου εισοδήματος.
  2. Η μίσθωση κάθε ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 90 μέρες και για νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων τις 60 μέρες ανά ημερολογιακό έτος. Υπέρβαση της διάρκειας του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται εφόσον το συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή ή του υπεκμισθωτή, από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει, δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ το φορολογικό έτος.
  3. Θα ορισθεί μέγιστος αριθμός ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης ανά Δήμο. Κάθε Δήμος, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται πως θα αποφασίζει τον μέγιστο αριθμό ακινήτων που μπορούν να εγγράφονται στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης ανά δημοτικό διαμέρισμα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.