Έφτασαν και στην Ελλάδα τα αντικλεπτικά συστήματα στις συσκευασίες των ελαιόλαδων. Μια εικόνα που μέχρι πρότινος στην ελληνική αγορά την βλέπαμε μόνο στα προϊόντα της κάβας, τώρα έρχεται και στο λάδι.

Την εικόνα αυτή την αντικρύσαμε και σε σούπερ μάρκετ της Ισπανίας, όπως ανέδειξε το pronews.gr, και τώρα ήρθε η στιγμή της Ελλάδας.

Η εικόνα από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ κάνει το γύρο του διαδικτύου και επιβεβαιώνει πως η τιμή του ελαιόλαδου στην χώρα μας μπορεί να φτάσει τα 14 έως 15 ευρώ!

">

Εδώ τίθεται ζήτημα μεγάλης ευθύνης της ελληνικής κυβέρνησης η οποία επέτρεψε το 80% της συνολικής περσινής παραγωγής ελαιόλαδου να εξαχθεί στο εξωτερικό με αποτέλεσμα τώρα που δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα να μην μπορεί να καλυφθεί το κενό.

Στην Ισπανία, τον μεγαλύτερο παραγωγό ελαιολάδου, με 40-55% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής, η τιμή του έχει εκτοξευθεί, ενώ σημειώθηκαν απόπειρες κλοπής όχι μόνο από σούπερ μάρκετ, αλλά και από μεγάλα ελαιοτριβεία, όπως πριν από ένα μήνα στην Κόρδοβα, όπου έκλεψαν περίπου 60.000 λίτρα.

Κλοπές σημειώθηκαν όμως και στην Ελλάδα.

Το προηγούμενο διάστημα, «φτερά» έκαναν από αποθήκη ηλικιωμένου στο Γεράκι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στην Κρήτη περίπου 200 κιλά ελαιόλαδου, και σίγουρα αυτό είναι μόνο η αρχή.