Οι καταναλωτές, θα κληθούν να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μετά το Πάσχα καθώς, έρχεται νέα αύξηση τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δούμε:
Αυξήσεις θα υπάρχουν και σε:
Συνεχίζουν να προβληματίζουν οι τιμές του ψωμιού καθώς το σιτάρι έφτασε σε τιμή ρεκόρ και πωλείται 424 ευρώ ο τόνος.
Μια φρατζόλα ψωμί (350 γρ.), από 0,80€ – 1€ έχει φτάσει το 1,20€ – 1,30€, ενώ δεν είναι αμελητέες και οι αυξήσεις στα αρτοπαρασκευάσματα, των οποίων η τιμή έχει πάρει την ανηφόρα από 10% έως 20%.
Αυξήσεις παρατηρούνται σε:
Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, η Έλσα Κουκουμέρια, πρόεδρος Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η σκέψη που υπάρχει σε ορισμένους μεταφορείς να χρεώνουν ακόμα και το κόστος των μεταφορών.
Οι τιμές του ψωμιού και των αρτοπαρασκευασμάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την τιμή του αλευριού, τόνισε η κ. Κουκουμέρια, επισημαίνοντας πως δε θα δούμε γρήγορη αποκλιμάκωση των τιμών.
«Δε θα φανεί άμεσα στην αγορά. Είναι ένα τρίμηνο, τετράμηνο που θα ακολουθήσουν οι υψηλές τιμές. Σίγουρα μέχρι Ιούνιο», αφού, όπως είπε, υπάρχουν παρτίδες που έχουν ήδη αγοραστεί με υψηλή τιμή.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.