ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν έχει τον Αύγουστο 22% η ΝΔ το Μάρτιο θα δίνει μάχη για το 15%!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών για να αντέξουν τα «ηλεκτροσόκ» που έρχονται

Τι ανακοίνωσε ο Θ.Σκυλακάκης

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών για να αντέξουν τα «ηλεκτροσόκ» που έρχονται

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θυμίζουν καλοκαίρι του 2022 και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επαναφέρει τις επιδοτήσεις στα τιμολόγια για να μην «καούν» ολοκληρωτικά οι καταναλωτές από το συνεχές «ηλεκτροσόκ».

Το ξέφρενο ράλι στις τιμές χονδρικής απειλεί με εμφάνιση λογαριασμών παρόμοιου μεγέθους με αυτών του 2022, όταν έπρεπε να δαπανηθούν ολόκληροι μισθοί για να πληρωθούν.

Οι αποφάσεις, που εξειδικεύει αυτή την ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ήταν γνωστές από την Τρίτη σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους για την ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, προσωρινά, για τουλάχιστον 2 μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.

Το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών διευκρίνισε.

Επίσης, ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε επιδότηση των νοικοκυριών τον Αύγουστο.

Διευκρίνισε επίσης, ότι το πώς και πόσο θα ανακοινωθεί τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, αφότου είναι γνωστό πώς θα κινηθούν οι τιμές.

Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε πως μία σημαντική παρέμβαση τον τελευταίο χρόνο ήταν η θέσπιση των χρωματιστών τιμολογίων, που δίνουν επιλογές στους καταναλωτές.

Όσον αφορά στους αγρότες, ο υπουργός τόνισε πως τους συμφέρει να μπουν στο ΓΕΑ.

Όπως είπε τους εξασφαλίζει για δύο χρόνια για όλη τους την ενέργεια τιμές προ κρίσης. Έχουν περιθώριο να μπουν έως τον Οκτώβριο, με τον κ. Σκυλακάκη να παροτρύνει να «πάνε να εγγραφούν στο ΓΕΑ χθες».

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει για δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες τον Αύγουστο. Πρόκειται για μία έκτακτη φορολογική παρέμβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον μήνα Αύγουστο. Διότι αυτή τη στιγμή, με την πορεία των τιμών, πράγματι οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν μία απότομη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.