ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Δείτε πότε «εκπνέει» η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για σύνδεση με το IRIS – Τα πρόστιμα

Προσφέρει την δυνατότητα πληρωμών και συναλλαγών έως 500 ευρώ ημερησίως, χωρίς καμία χρέωση προμήθειας από τις τράπεζες

Δείτε πότε «εκπνέει» η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για σύνδεση με το IRIS – Τα πρόστιμα

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να συνδεθούν με το σύστημα πληρωμών IRIS.

Να σημειωθεί πώς η αλλαγή κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς η 31η Αυγούστου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία είναι ημέρα Σάββατο.

Οι παραβάτες θα επιβαρύνονται με διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, με δικαίωμα προσφυγής εντός 30 ημερών από την κοινοποίησή του, και με την απόφαση να εκδίδεται μέσα σε προθεσμία τριάντα ημερών από την κατάθεση της προσφυγής.

Το σύστημα IRIS προσφέρει την δυνατότητα πληρωμών και συναλλαγών έως 500 ευρώ ημερησίως, χωρίς καμία χρέωση προμήθειας από τις τράπεζες για τους καταναλωτές, ενώ με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους για τους επαγγελματίες από ό,τι οι «κλασσικές» πληρωμές με κάρτα.

Μάλιστα, στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι η επέκταση του ημερησίου ορίου συναλλαγών έως τα 1.000 ευρώ από τον Μάρτιο 2025, όταν και θα είναι υποχρεωτική η καθολική εφαρμογή του μέτρου για όλες τις επιχειρήσεις λιανικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το παραπάνω άπτεται του στόχου του για την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο πλαίσιο της πάλης κατά της φοροδιαφυγής, αλλά και στα πλαίσια της κυβερνητικής προσπάθειας για αντιμετώπιση του ζητήματος των υψηλών τραπεζικών προμηθειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.