Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων με εργαζόμενους και άνεργους να περιμένουν πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους άνεργους που επιδοτούνται από τη ΔΥΠΑ, δηλαδή που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Επίσης επισημαίνεται πως για κάθε μήνα επιδότησης, καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα και συνολικά 25 ημερήσια επιδόματα αν επιδοτούνται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο δεν δικαιούνται το δώρο Χριστουγέννων οι πολίτες που λαμβάνουν επίδομα μακροχρονίως ανέργων.

Τι ισχύει για εργαζόμενους

Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται και όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως αν είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώσουν έως τις 21 Δεκεμβρίου 2024 το δώρο Χριστουγέννων στους παραπάνω εργαζόμενους και πως αυτό δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος, παρά μόνο σε χρήμα, όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.