ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

ΕΦΚΑ: Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά από λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων

Τα λάθη επανυπολογισμού προέρχονται από τα στοιχεία που έδωσαν τα Ταμεία των συνταξιούχων

ΕΦΚΑ: Ποιοι θα λάβουν αναδρομικά από λάθη στον επανυπολογισμό των συντάξεων

Ο ΕΦΚΑ, διαπίστωσε λάθη στους επανυπολογισμούς συντάξεων που έγιναν από το 2019, με αποτέλεσμα να καταβάλλει τώρα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Μέσα στον Ιούνιο πληρώθηκαν αναδρομικά για ορθούς επανυπολογισμούς σε 7.002 συνταξιούχους του ΟΤΕ, ενώ Ιούλιο και Αύγουστο ετοιμάζεται νέο πακέτο πληρωμών για ορθούς επανυπολογισμούς συντάξεων σε περίπου 5.800 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τα λάθη επανυπολογισμού προέρχονται από τα στοιχεία που έδωσαν τα Ταμεία των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για να γίνει ο πρώτος επανυπολογισμός συντάξεων με το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Η πηγή των λαθών, όπως αποκαλύπτεται, ήταν στον πρώτο επανυπολογισμό και διορθώνονται με συνεχείς επανελέγχους και διασταυρώσεις στα στοιχεία των συνταξιούχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικότερα:

  • Τον Ιούνιο 2024 καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά ορθού επανυπολογισμού σε 7.002 συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ με ποσά που κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 607 ευρώ.
  • Σε στάδιο ελέγχου βρίσκεται ο ορθός επανυπολογισμός των συντάξεων του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΣΠ-ΕΤΕ) και δρομολογείται η πληρωμή της πρώτης «ομάδας» συνταξιούχων (περίπου 500 άτομα) τις αμέσως επόμενες μέρες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.