ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εφορία: Επιστροφές φόρων και προστίμων προβλέπει η νέα τροπολογία

Η τροπολογία ορίζει πλέον και επισήμως πως και οι υπηρεσίες της εφορίας μπορούν να υποπέσουν σε λάθη κατά την επιβολή προστίμων, φόρων και προσαυξήσεων

Εφορία: Επιστροφές φόρων και προστίμων προβλέπει η νέα τροπολογία

Το νομοσχέδιο για το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγών που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (12.9.2024) προβλέπει τροπολογία που περιέχει επιστροφές φόρων και προστίμων μετά από αναγνώριση λαθών από πλευράς εφορίας.

Η τροπολογία ορίζει πλέον και επισήμως πως και οι υπηρεσίες της εφορίας μπορούν να υποπέσουν σε λάθη κατά την επιβολή προστίμων, φόρων και προσαυξήσεων. Παράλληλα, διαμορφώνει το πλαίσιο για να αποκαθίστανται οι αδικίες με την επιστροφή των εν λόγω ποσών.

Η αποκατάσταση των αδικιών από πλευράς φορολογικών υπηρεσιών αφορούν σε αποφάσεις καταλογισμού από τον Ιανουάριο 2014 και μετά, γεγονός που σημαίνει ότι η εφορία θα κληθεί να επιστρέψει πολλά εκατομμύρια ευρώ που θα έχουν συσσωρευτεί μέσα στη τελευταία δεκαετία.

Στην τροπολογία επίσης ορίζεται πως οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να δρουν διορθωτικά ως προς τις αδικίες τους ακόμα και δεν έχει τελεσιδικήσει προσφυγή από πλευράς φορολογουμένου στα διοικητικά δικαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνοδευτική έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο επισημαίνει την πιθανότητα να προκύψει σημαντική δαπάνη ή απώλεια εσόδων από την ακύρωση ή επιστροφή ποσών που έχουν βεβαιωθεί ή καταβληθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.