Σε «είδος πολυτελείας» τείνουν να μετατραπούν τα ψάρια, καθώς στα ύψη είναι οι τιμές σε σαρδέλα, γαύρο και γόπες.

">

Με τιμή 7,5 ευρώ το κιλό στον γαύρο και 9,80 το κιλό στην σαρδέλα, οι καταναλωτές θα προτιμήσουν να στραφούν στην αγορά κρέατος.

Μεγάλη είναι η απόκλιση στις τιμές γαύρου και σαρδέλας σε σχέση με το 2023, αφού η τιμή της σαρδέλας στους πάγκους των συνοικιακών ιχθυοπωλείων, αλλά και της αγοράς του καταναλωτή, ανέρχεται, πλέον, στα 10 με 12 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, που κυμαίνονταν από 5 έως 6 ευρώ το κιλό.

Ενώ την ίδια στιγμή, η τιμή στον γαύρο ανέρχεται στα 8 με 9 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι κυμαινόταν από 4 έως 5 ευρώ το κιλό.

Έμποροι και ψαράδες ισχυρίζονται, ότι η άνοδος στις τιμές των ψαριών οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και στη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα συγκεκριμένα ψάρια στα νησιά.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η τιμή του γαύρου έχει ξεπεράσει την τιμή της τσιπούρας ιχθυοπωλείου, ενώ της σαρδέλας είναι ίδια με το φαγκρί ιχθυοτροφείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!